Δύο cocktail για την Πρωτοχρονιά από τον Θάνο Προυναρούς
Ο διακεκριμένος bartender μιξάρει τα συναισθήματά μας για την αλλαγή της χρονιάς. Το αποτέλεσμα; Να το πιεις στο ποτήρι!
Spotlight
-
Η ελληνική παραλία σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής – Ένα εντυπωσιακό βίντεο από ψηλά
-
Κακή εξέλιξη με τον ιό H5N1 - Εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
Υποψήφια του Μελανσόν στις ευρωεκλογές, καλείται να ζητήσει «συγγνώμη για τρομοκρατία» - Τι της αποδίδουν;
Ο άνθρωπος πίσω από το αγαπημένο μπαρ της πόλης-και όχι μόνο- Baba au Rum μας δίνει ιδέες για δύο cocktail που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι, είναι εντελώς γιορτινά-πρωτοχρονιάτικα και θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση με την πολυαναμενόμενη είσοδο του 2021: όλες και όλοι χρειαζόμαστε να είναι πραγματικά καλύτερο από την χρονιά που φεύγει.
Cocκtail No1: Red Velvet Punch
Ο Θάνος Προυναρούς περιγράφει αυτό το κατακόκκινο δημιούργημα ως εξής: «παντς απο το χωριό του Αη-Βασίλη». Ζεστά αρώματα μελιού και γήινες νότες αναδίδονται, ενώ κονιάκ και βερμούτ δένουν αρμονικά με τα λεπτά χαρακτηριστικά του τριαντάφυλλου και των μούρων.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύονται:
*1 μέρος σιρόπι μελιού (3 μέρη μελι σε 1 μέρος νερού)
*2 μέρη χυμο λεμόνιου-μοσχολέμονου
*3 μέρη αλκοόλ (Κονιάκ και γλυκο βερμούτ απο ροζέ κρασί της περιοχής Chambery -Chamberyzette)
*4 μέρη χυμό κράνμπερι
* Σπόροι απο κάρδαμο,κόκκινα σμέουρα και αρωματικό τριαντάφυλλο
Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες και κατόπιν σερβίρουμε σε ωραίες κούπες με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα απο κόκκινο τριαντάφυλλο.
Cocktail No2: Santa’s Marmalade Cocktail
Φρουτώδες, δροσερό και ευκολόπιοτο λόγω της ευχάριστης γλυκόξινης γεύσης του
*50ml spiced ρούμι 10μλ grand marnier ή cointreau
*2 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα φρούτα του δάσους
*10ml χυμό λεμονιού ή λάιμ
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σέικερ, πάγο και ανακινούμε δυνατά. Αν δεν έχουμε σέικερ σε μεγάλη κανάτα και τα ανακατεύουμε μαζί με πάγο μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε χωρίς τον πάγο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μούρα ή στικ κανέλας και αστεροειδή άνισο ή και όλα μαζί.
O Θάνος Προυναρούς μας προτρέπει να νιώσουμε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε κρατώντας τις βασικές αρχές γλυκού/ξινού!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις