Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμικά & ξύλο: Στην προσωπική κατοικία ενός γνωστού Αυστραλού αρχιτέκτονα

Κεραμικά & ξύλο: Στην προσωπική κατοικία ενός γνωστού Αυστραλού αρχιτέκτονα

Ο βραβευμένος ιδρυτής του John Wardle Architects ανακαίνισε το σπίτι του στην Μελβούρνη χρησιμοποιώντας ξύλο και χειροποίητα πλακάκια πορσελάνης από την Ιαπωνία.

Ο ιδρυτής του John Wardle Architects ανακαίνισε το Kew Residence, το επί 25 χρόνια σπίτι του στην Μελβούρνη, χρησιμοποιώντας ξύλο και χειροποίητα πλακάκια πορσελάνης από την Ιαπωνία.

Μέσα στα χρόνια το σπίτι έχει περάσει πολλές αλλαγές αλλά τώρα που τα παιδιά του αρχιτέκτονα ενηλικιώθηκαν πλέον ήταν ώρα για μια πιο δραστική ανακαίνιση.

Η κουζίνα και το γραφείο του πρώτου ορόφου έγιναν το επίκεντρο του σπιτιού ενώ ο αρχιτέκτονας εστίασε επίσης στη δημιουργία χώρων κατάλληλων για να φιλοξενήσουν τα έργα τέχνης που έχει συλλέξει.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα έχει ο χώρος του γραφείου ιδιαίτερα τώρα στο lockdown καθώς περνάω εκεί σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας» αναφέρει ο Wardle. Εδώ, τα εντοιχισμένα ράφια φιλοξενούν την συλλογή κεραμικής τέχνης και γλυπτικής που έχει δημιουργήσει παρέα με την σύζυγό του.

Το ξύλο με το οποίο έχει επενδυθεί το δάπεδο και η οροφή δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε «κουκούλι» με θέα τον καταπράσινο κήπο.

«Για πολλά χρόνια υπήρξα γοητευμένος από τα κεραμικά τόσο ως αντικείμενα όσο και ως διαδικασία κατασκευής και έχω συλλέξει πολλά τέτοια αντικείμενα από πολλά μέρη του κόσμου» συμπληρώνει ο ίδιος. «Μερικά από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια τα έχω βρει σε ταξίδια μου στην Ιαπωνία».

Κρυμμένα συρόμενα πάνελ και κρυφά ντουλάπια αποκρύπτουν τους χώρους αποθήκευσης στο Kew Residence. Το ίδιο ξύλο με το γραφείο έχει χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα, παρέα με σκούρα, εντυπωσιακά κεραμικά πλακίδια INAX από την Ιαπωνία. INAX είναι και τα πλακάκια του μεγαλύτερου μπάνιου της κατοικίας.

Ο Wardle έχει επισκεφθεί το Tokoname, όπου ζουν οι κατασκευαστές τους ενώ το Kew Residence διαθέτει συνολικά πέντε διαφορετικά στυλ πλακιδίων INAX.

Νωρίτερα φέτος, ο Wardle τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024