Οι New York Times σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, συγγραφείς και ιστορικούς συνέθεσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ψηφιακή συλλογή που αφηγείται την γοητευτική ιστορία της Νέας Υόρκης μέσα από 17 διαδικτυακές βόλτες στις γειτονιές τις.

Επιλέξτε γειτονιά και αφήστε τον καταξιωμένο κριτικό αρχιτεκτονικής του περιοδικού να σας ξεναγήσει στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης.

Απίθανες λεπτομέρειες και άγνωστες ιστορίες για την Νέα Υόρκη και τις γειτονίες της μπορείς να βρεις στην μοναδική ψηφιακή συλλογή που συνέθεσε ο Michael Kimmelman των New York Times.

Η έρευνα του συντάκτη πήρε δέκα ολόκληρους μήνες και το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με γνωστούς συγγραφείς, αρχιτέκτονες και ιστορικούς μπορεί κανείς θαυμάσει μέσα από την ιστοσελίδα του περιοδικού, δωρεάν.

Στην Chinatown, 150 χρόνια ιστορίας ξεδιπλώνονται μέσα απ’ τα μνημεία, τα πάρκα και τα εστιατόριά της ενώ η ζωή του East Village περικλείνει βίους ποιητών και πανκ, βραδιές στο CBGB και στο Electric Circus του Άντι Γουόρχολ.

Σε μια άλλη βόλτα μπορεί κανείς να μάθει για το Carnegie Hall και άλλα κοσμήματα της πόλης ενώ ένας απ’ τους πιο ενδιαφέροντες περιπάτους πηγαίνει πίσω μερικούς αιώνες, όταν το Μανχάταν ήταν ακόμα το δάσος «Mannahatta».

Αφορμή για την δημιουργία της διαδραστικής ψηφιακής συλλογής ήταν η πανδημία και το lockdown. Οι online περίπατοι δεν εστιάζουν μονάχα στην αρχιτεκτονική αλλά περιλαμβάνουν απροσδόκητες και διασκεδαστικές πληροφορίες για κάθε μια από τις γειτονιές.


Φωτογραφία από το Ice Cream Factory που πουλάει παγωτά από το ’70 στην Chinatown.

«Ήθελα να κάνω ακόμα και τους ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτές τις γειτονιές και τις περπατάνε καθημερινά να τις δουν με άλλο μάτι. Να μην είναι απλά μια επιλογή κτιρίων αλλά μια πιο βαθιά ματιά στις γειτονιές και τις μνήμες τους» αναφέρει σχετικά ο Michael Kimmelman.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση από εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr