Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 150.000 δολάρια δώρισε σε θεατρικούς συγγραφείς ο πολυσυζητημένος Jeremy O. Harris

Πάνω από 150.000 δολάρια δώρισε σε θεατρικούς συγγραφείς ο πολυσυζητημένος Jeremy O. Harris

Ο ανερχόμενος συγγραφέας του «Slave Play» που είναι υποψήφιο για βραβεία 12 Tony στηρίζει έμπρακτα το θέατρο.

Ο Jeremy O. Harris ήταν ο θεατρικός συγγραφέας που συζητήθηκε φέτος περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, κερδίζοντας με το έργο «Slave Play» 12 υποψηφιότητες για βραβεία Tony- έναν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Τώρα ο 31χρονος βοηθά έμπρακτα άλλους θεατρικούς συγγραφείς μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μέσω αναθέσεων και δωρεών.

Ο Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας- που είναι επίσης ο νεαρότερος μαύρος άνδρας που έχει ανεβάσει ποτέ παράσταση στο Broadway- θίγει στο «Slave Play» θέματα γύρω από το σεξ, τις φυλετικές διακρίσεις και την δουλεία.

Εν μέσω πανδημίας ο O. Harris αποφάσισε να στηρίξει τον ταλαιπωρημένο χώρο του θεάτρου χρησιμοποιώντας όχι μόνο το δημόσιο βήμα του αλλά και τα προσωπικά του κέρδη.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Jeremy O. Harris ζούσε λίγο πολύ στην αφάνεια, μέσα στο 2020 κατάφερε να κερδίσει σχεδόν 1 εκατομμύριο, κυρίως μέσα από συνεργασίες με οίκους μόδας και από μια μεγάλη συμφωνία με το HBO.


Σκηνή από το έργο Slave Play που απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Tony.

Έτσι, καθώς ο κορωνοϊός έκλεινε αναγκαστικά τα αμερικάνικα θέατρα ο O. Harris πρόσφερε μεταξύ άλλων: 100.000 δολάρια μέσω αναθέσεων για καινούργια θεατρικά έργα από μαύρες γυναίκες συγγραφείς και περισσότερα από 60.000 δολάρια μέσω υποτροφιών για Αμερικανούς συγγραφείς.

«Κάποιοι το λένε φιλανθρωπία, εγώ το λέω συντήρηση» ανέφερε ο ίδιος. «Φέτος, μετά μια ολόκληρη δεκαετία χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα, έβγαλα περίπου 1 εκατομμύριο. Δεν ξέρω αν τα επόμενα χρόνια θα βγάλω λεφτά, ούτε τι θα φέρει για μενα η επόμενη δεκαετία.

Δεν είχα όμως καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να δώσω τα χρήματα που έδωσα, καθώς έβγαλα περισσότερα απ’ όσα είχα ποτέ φανταστεί. Έχει τεράστια σημασία για μένα να μπορώ να βοηθήσω τους γύρω μου» συμπλήρωσε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024