Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δράμα : Εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κοροναϊό

Δράμα : Εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κοροναϊό

Η πρωτόγνωρη κατάσταση του κοροναϊού έχει επηρεάσει πολλούς street artists, οι οποίοι δημιουργούν γκράφιτι εμπνεόμενοι από την πανδημία.

H πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την κοινότητα καλλιτεχνών του δρόμου.

Επηρεασμένος από τη μάχη που δίνεται καθημερινά για την ανάσχεση της πανδημίας ο Λευτέρης Τούλης, καλλιτέχνης από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι σε τοίχο πολυκατοικίας, στην οδό Ηφαιστίωνος της Δράμας και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

Πρόκειται για ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που απεικονίζεται να φορά μάσκα και να κρατά ως όπλο, ένα κοντάρι. Το δημιούργημα του αποτυπώνει την σκληρή και πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος σήμερα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

«Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα »πολεμά» μέσα στη γειτονιά με φόντο τις στήλες του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορoναϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον», τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Τούλης, περιγράφοντας το έργο του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024