Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκωτία : Ατόπημα για τη Νίκολα Στέρτζον - Εθεάθη να μη φοράει μάσκα σε δημόσιο χώρο

Σκωτία : Ατόπημα για τη Νίκολα Στέρτζον – Εθεάθη να μη φοράει μάσκα σε δημόσιο χώρο

Η Νίκολα Στέρτζον ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε τα μέτρα που η ίδια έχει επιβάλει.

Σε μπελάδες μπήκε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, η οποία εθεάθη να μη φοράει μάσκα σε δημόσιο χώρο, ενώ η ίδια έχει επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους πολίτες.

Η Στέρτζον παρευρισκόταν σε κηδεία ενός Σκωτσέζου δημοσίου υπαλλήλου που υπέκυψε από επιπλοκές της νόσου Covid- 19. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας φορούσε μάσκα στη διάρκεια της τελετής αλλά λέγεται ότι την έβγαλε λίγο πριν φύγει από την κηδεία.

Ο φωτογραφικός φακός της τάμπλοιντ «Scottish Sun» την έπιασε χωρίς τη μάσκα της και όπως ήταν φυσικό, η πολιτικός δέχθηκε σωρεία επικρίσεων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της κυβέρνησης της Σκωτίας, όποιος παραβιάζει τους κανόνες χρήσης μάσκας, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 60 λιρών.

Ζήτησε συγγνώμη η Στέρτζον

Σε δήλωσή της στο BBC, η Νίκολα Στέρτζον επισήμανε ότι :

«Την περασμένη Παρασκευή, ενώ βρισκόμουν σε μία κηδεία, έβγαλα για λίγο την μάσκα μου. Αυτό ήταν ένα ανόητο λάθος και λυπάμαι ειλικρινά. Μιλάω κάθε μέρα για την σημασία της χρήσης μάσκας, οπότε δεν πρόκειται να πω δικαιολογίες. Έκανα λάθος και ζητάω συγνώμη».

Ο πρόεδρος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Σκωτίας, δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Good Morning Scotland» πως, είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την Νίκολα Στέρτζον, η οποία «είναι εξοργισμένη με τον εαυτό της».

«Έχει τρελαθεί με το μικρό αυτό λάθος, είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο… Ζούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Έφυγε από την κηδεία ενός συναδέλφου μας, ενός υπέροχου ατόμου που έκανε εξαιρετική δουλειά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ήταν μια τρομερά θλιβερή μέρα για πολλούς από εμάς στην κυβέρνηση που τον γνώριζαν καλά και την οικογένειά του», υποστηρίζει.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024