Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Χιλιάδες ζευγάρια παντρεύονται… δι’ αντιπροσώπου

Κοροναϊός : Χιλιάδες ζευγάρια παντρεύονται… δι’ αντιπροσώπου

Ο Ράντι Νούνιεζ και η Σάσα Νούνιεζ-Καρβάλιο χωρίζονταν από 4.000 μίλια την ημέρα του γάμου τους. Δυο άγνωστοι στάθηκαν στη θέση τους την ώρα της τελετής, στην Μοντάνα των ΗΠΑ.

Ο Ράντι Νούνιεζ και η Σάσα Νούνιεζ-Καρβάλιο παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο, ενώ εκείνος βρισκόταν σε καραντίνα στο Σαν Ντιέγκο και εκείνη, ως πεζοναύτης, είχε μετατεθεί 4.000 μίλια μακριά, στην Ευρώπη. Η Νούνιεζ-Καρβάλιο έπινε σε ένα μπαρ, όταν ο τότε μνηστήρας της και νυν σύζυγός της την κάλεσε για να της πει τα νέα.

«Ήταν περίπου 11.30 το βράδυ», θυμάται η Νούνιεζ μιλώντας στους Times της Νέας Υόρκης. «Πήγα μέχρι τον σύμβουλό μου και του είπα «Παντρεύτηκα!». Με αγκάλιασε πολύ σφιχτά και στη συνέχεια το ανακοίνωσε στους υπόλοιπους. Ήπιαμε σφηνάκια για να το γιορτάσουμε. Ήταν περίεργο…».

«Το μόνο πράγμα που έπινα εγώ, ήταν φάρμακα», λέει από την πλευρά του ο σύζυγός της.

Το ζευγάρι είχε μόλις παντρευτεί χρησιμοποιώντας δύο αντιπρόσωπους, μια διαδικασία που επιτρέπεται στην Μοντάνα για τους μόνιμους κατοίκους και τα ενεργά μέλη του αμερικανικού στρατού. Σε έναν τέτοιο γάμο, το ζευγάρι κάνει εξουσιοδότηση σε δύο άλλους ανθρώπους, που παντρεύονται… στη θέση τους, υπογράφοντας το πιστοποιητικό του γάμου. Ο γάμος είναι νόμιμος και αναγνωρίζεται σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες πλην της Αϊόβα. Αρκετές άλλες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και το Κολοράντο, επιτρέπουν γάμους με έναν αντιπρόσωπο, απαιτώντας την παρουσία τουλάχιστον ενός από τους μέλλοντες συζύγους.

Ο Κρις και η Έιπριλ Κόεν ήταν οι αντιπρόσωποι των Νούνιεζ. Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές της ιστορίας εργάζονται στον αμερικανικό στρατό.

Οι Κόεν είναι επίσης και ιδιοκτήτες μιας εταιρείας που σχεδιάζει γαμήλιες τελετές και ειδικεύονται σε γάμους δι’ αντιπροσώπου, για τους οποίους χρεώνουν $675. Οι Κοέν έχουν υπογράψει με τα ονόματά τους χιλιάδες πιστοποιητικά γάμου για ζευγάρια που χωρίζονταν από απόσταση. Στη διάρκεια της πανδημίας, ο Κοέν εκτιμά ότι ο όγκος εργασίας της εταιρείας τους αυξήθηκε κατά 400%. Όπως λέει, πρόκειται να πραγματοποιήσουν 2.500 γάμους με δύο αντιπροσώπους μόνο στη διάρκεια του 2020.

Όπως εξηγεί ο Κοέν, η πανδημία έχει εγκλωβίσει πολλούς στρατιωτικούς, ακόμη και σε εγχώριες βάσεις, τις οποίες δεν μπορούν να εγκαταλείψουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Για αυτό και έχει υπάρξει τόσο μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες μας.

Οι γάμοι δι’ αντιπροσώπου είναι νόμιμοι στην Μοντάνα από τη δεκαετία του 1860, όταν νεαροί άνδρες συνέρεαν στην περιοχή αναζητώντας εργασία στις εξορύξεις και ελπίζοντας σε πλούτη. Η νομοθεσία επέτρεψε στους μεταλλωρύχους να παντρεύονται τις συντρόφους τους που ζούσαν σε άλλες πολιτείες. Όμως πλέον, οι πελάτες των Κοέν είναι σχεδόν αποκλειστικά στρατιωτικοί.

Ο Τομ Κένεντι, που διατηρεί ανάλογη εταιρεία στην Μοντάνα, εκτιμά ότι υπάρχουν μόνο μερικές ακόμη επιχειρήσεις που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η δική του εταιρεία υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιήσει 1.900 τέτοιους γάμους -500 περισσότερους σε σχέση με πέρσι.

Οι Νούνιεζ, όπως και πολλά άλλα ζευγάρια, έχουν έναν ολόκληρο χρόνο να συναντηθούν από κοντά, εξαιτίας της πανδημίας. Όμως είχαν ορίσει την 22α Αυγούστου ως ημερομηνία του γάμου τους, σε μια κλειστή τελετή σε Airbnb στο Σαν Ντιέγκο.

«Και ξαφνικά τον Ιούλιο, ο στρατός μας λέει «παρεμπιπτόντως, σε 15 μέρες θα πάρει μετάθεση η Σάσα. Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι για αυτό», θυμάται ο Νούνιεζ.

Είχαν ήδη πληρώσει για τον γάμο τους, όμως αυτό δεν είχε σημασία. Η Νούνιεζ-Καρβάλιο μετατέθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ με αναμενόμενη ημερομηνία επιστροφής τον Νοέμβριο. Το ζευγάρι προγραμμάτισε εκ νέου τον γάμο του, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν πριν οριστεί η νέα μετάθεση του Νούνιεζ. Ένας από τους λόγους για τους γάμους στρατιωτικών δι’ αντιπροσώπου, άλλωστε, είναι το ότι τους δίνουν το δικαίωμα να αιτούνται κοινές μεταθέσες.

Αν οι εντολές μετάθεσης του Νούνιεζ εκδίδονταν πριν τον γάμο τους, ο στρατός θα τους έστελνε σε εντελώς διαφορετικά σημεία του πλανήτη για τα επόμενα τρία χρόνια –και δεν θα μπορούσαν να πάρουν νέα, κοινή μετάθεση πριν τη λήξη αυτού του χρονικού διαστήματος.

Ενώ ο γάμος τους πλησίαζε, ο Νούνιεζ διαγνώστηκε με κοροναϊό. Χρειάστηκε τρεις επισκέψεις στα επείγοντα, ενώ ανέπτυξε βρογχίτιδα και πνευμονία εξαιτίας της λοίμωξης. Αυτό σήμαινε ότι το ζευγάρι δεν μπορούσε να συναντηθεί και να παντρευτεί κανονικά, στο σύντομο χρονικό παράθυρο μέχρι τις νέες μεταθέσεις. Ήθελαν να παντρευτούν όσο πιο άμεσα γινόταν και οι επιλογές τους ήταν ελάχιστες.

Μια έρευνα στο Google τους πληροφόρησε ότι υπήρχε η δυνατότητα του γάμου δι’ αντιπροσώπων, όμως χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις με τον Κοέν προκειμένου το ζευγάρι να πειστεί ότι ήταν μια νόμιμη –και κυρίως έγκυρη- διαδικασία.

Όμως λιγότερες από δύο εβδομάδες αργότερα, οι Νούνιεζ ενημερώθηκαν… δια τηλεφώνου, ότι ήταν πια παντρεμένοι –αν και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024