Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα διαδικτυακά events για τις γιορτές που στ' αλήθεια αξίζουν

Δέκα διαδικτυακά events για τις γιορτές που στ’ αλήθεια αξίζουν

Πολλά και διάφορα κυκλοφορούν στο Internet αυτές τις μέρες. Το in.gr διάλεξε 10 για όλα τα γούστα και τις ηλικίες

Έχουμε συνδέσει την εορταστική περίοδο με εξόδους στο θέατρο, στο σινεμά, στην Λυρική, στο Badminton, όπου. Φέτος, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί, αλλά το Internet και η τεχνολογία είναι με το μέρος μας και μας ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο και την τέχνη. Κάποια από αυτές τις είκοσι ιδέες θα σας κάνει σίγουρα κλικ.

1.Φέτος, πάμε Μέγαρο

Το 2020, εκτός από όλα τα άλλα, ήταν και χρονιά του Μπετόβεν, καθώς συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννησή του. Επίσης, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Σισιλιάνου, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες. Οπότε το Μέγαρο Μουσικής ετοίμασε διάφορα πραγματάκια για την περίοδο των Χριστουγέννων. Και φυσικά, αναγκαστικά, όλα μέσω streaming.

Την περασμένη Κυριακή, μεταδόθηκε μία μαγνητοσκοπημένη συναυλία αφιερωμένη στους δύο συνθέτες. Αν το χάσατε, δεν πειράζει, έχει πολλά ακόμη μέχρι να κλείσει η χρονιά! Μια ιδέα που βρήκαμε εξαιρετική είναι αυτή με τον γύρο των Χριστουγέννων στον κόσμο στις 26/12.

Το Μέγαρο Μουσικής έχει events για μικρούς και μεγάλους

2.Disco Zoom Party Animals 

Αυτό εδώ είναι για τους πιο τολμηρούς 4χρονους και ακόμη πιο τολμηρούς συνοδούς τους, που έχουν όρεξη να βάλουν μουσούδες, ουρίτσες και αυτάκια, να βάψουν πρόσωπα και να ανοίξουν το zoom στους υπολογιστές για να συναντήσουν κι άλλα ζωάκια. Το Disco Zoom Party Animals (συμμετέχοντες από 4 έως 8 ετών) θα γίνει από απόσταση φυσικά, μέσω zoom, στις 6 Ιανουαρίου 2021. 

Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε από τώρα, οικογενειακώς, και να γραφτείτε από την Τετάρτη 30/12 στις 12.00.

 3. Μια κωμωδία απαιτήσεων

«Η κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (26/12) στο Εθνικό Θέατρο είναι ό, τι πρέπει για να γελάσετε και να «ξεχαστείτε». Κεντρικός ήρωας είναι ένας ευηπόληπτος γιατρός του Παρισιού, ο Πετυπόν, ο οποίος παρασύρεται από ένα ζωηρότερο φίλο του, τον Μονζικούρ και ξημερώνεται στο σπίτι του μ’ ένα από τα δροσερά κορίτσια του διάσημου καμπαρέ, Μαξίμ, την Γαριδούλα. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο, άρτι αφιχθείς, στρατηγός θείος του παρεξηγεί την παρουσία της νεαρής και την οποία πιστεύει ως σύζυγο του ανηψιού του. Όμως, η πραγματική σύζυγος είναι η Γκαμπριέλ, μια συντηρητική θεούσα που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο!

Άριστος γνώστης της γαλλικής δραματουργίας, ο Μοσχόπουλος μας χαρίζει μια καθαρόαιμη κωμωδία

4. Συναυλιάρα από την άνεση του καναπέ

Mία live μετάδοση συναυλίας της μουσικού Irene Skylakaki με το trio project της, όπου θα παρουσιάσουν τον νέο της δίσκο «Souvenir» θα σας φτιάξει την Κυριακή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στις 27/12 ετοιμάστε ποτά και απολαύστε μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες της νέας γενιάς.

Ζωντανή μετάδοση από το Θέατρο Πορεία

5. Ραδιοφωνικές αναγνώσεις μετά μουσικής

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιεί τα Radio Plays σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη και τα διηγήματα που διάλεξαν, προέρχονται από τη σειρά «Ελληνικά εγκλήματα». Για όλα τα έργα έχουν γραφτεί πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις από μουσικούς, για να κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο spooky!

6. Καρύδια και κου ντε πιε

Το New Paltz Ballet Theatre, μία αμερικάνικη, μη κερδοσκοπική εταιρία, που λειτουργεί από το 1996, με τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών και γονέων, κάθε χειμώνα ανεβάζει παραστάσεις του Καρυοθραύστη. Αυτή τη χρονιά, θα παρέχει δωρεάν access, σε όλον τον κόσμο, για την παράσταση Nutcracker της περσινής χρονιάς. Η παράσταση θα ανέβει στο YouTube στις 24 Δεκεμβρίου, και θα παραμείνει μέχρι 1 Ιανουαρίου. Αξίζει!

Μπαλέτο και Χριστούγεννα τα έχουμε, μυστηριωδώς, συνδυάσει απολύτως!

7. Η καραντίνα γίνεται τέχνη

Μια θεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε χάρη σε εφτά διαφορετικές ιστορίες καραντίνας θα μπορέσετε να δείτε 16 και 17 Ιανουαρίου. Ναι, οι γιορτές θα έχουν περάσει, αλλά το δέντρο που θα παραμένει στολισμένο στο σαλόνι σας θα ξεγελά την κατάσταση…

Διαθέσιμα εισιτήρια των 15 και των 18 ευρώ

8. Η εθνική μας Άννα

Μια μεγάλη συναυλία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αλλά και διασκευές-έκπληξη μας επιφυλάσσει η Άννα Βίσση για την πρώτη ημέρα του χρόνου. Θα τη συνοδεύει μια 13μελής ορχήστρα. Το σόου θα μεταδοθεί ζωντανά από το θέατρο Παλλάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Μιλάμε για την 1η Γενάρη του 2021 στις 21:00. Δείτε περισσότερα εδώ.

9. Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

Κάθε χρόνο η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, μία από τις σπουδαιότερες στην Ευρώπη, ερμηνεύει διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι, αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών απευθείας από τη Μόσχα. Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη σε 4 προβολές από 1 έως 3 Ιανουαρίου μέσω του Christmas Theater.

10. Πάει ο παλιός ο χρόνος

Μια μεγάλη διαδικτυακή γιορτή έχει ετοιμάσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από νωρίς το βράδυ της παραμονής με την Εθνική Λυρική Σκηνή και αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής ‒ την Μποέμ, τον Δον Κιχώτη, το Χριστουγεννιάτικο Ξημέρωμα από το Δαχτυλίδι της Μάνας, αλλά και τα βιεννέζικα βαλς της Εύθυμης Χήρας και τον Μακεδονικό Χορό του Σκαλκώτα. Με τον ερχομό του 2021 ο θεατής θα απολαύσει ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων και σιντριβανιών στο Κανάλι. Θα ακολουθήσουν διάσημα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ ερμηνευμένα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank!, ενώ ο Palov θα κλείσει τη βραδιά με ένα ξεσηκωτικό DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής.  Δείτε περισσότερα εδώ.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024