Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαϊκές αγορές : Επιτρέπεται από Τετάρτη η πώληση ανθών και φυτών

Λαϊκές αγορές : Επιτρέπεται από Τετάρτη η πώληση ανθών και φυτών

Οι πάγκοι με άνθη και φυτά επιστρέφουν στις λαϊκές.

Επιτρέπεται από αύριο 16 Δεκεμβρίου 2020 η δραστηριοποίηση των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών με άνθη και φυτά στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών:

«Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον διευθυντή διεύθυνσης λαϊκών αγορών Αττικής Χάρη Πασβαντίδη

Επιτρέπεται από αύριο 16-12-20 η δραστηριοποίηση των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών με άνθη και φυτά στις λαϊκές αγορές.

Σύντομα θα δημοσιευτεί και το σχετικό ΦΕΚ.

Ελπίζουμε και περιμένουμε αυτό να γίνει και για το εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών».

Άρση της απαγόρευσης πώλησης βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές ζητούν επαγγελματίες

Επιστολή με την οποία ζητά να αρθεί η απαγόρευση που επιβλήθηκε λόγω covid-19 στους πωλητές βιομηχανικών ειδών να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις υπαίθριες αγορές, απέστειλε στο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγροτών Μακεδονίας-Θεσσαλίας -Θράκης «Ομόνοια».

«Από την αρχή της πανδημίας, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο διαλαλούμε τη μέγιστη ασφάλεια που προσφέρουν στους καταναλωτές – πολίτες οι λαϊκές αγορές, δεδομένου ότι λειτουργούν υπαίθρια», επισημαίνει στην επιστολή της η «Ομόνοια», σημειώνοντας, «τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας σε συνδυασμό με τον υπαίθριο τρόπο λειτουργίας τους είναι μία ακόμα ασπίδα στον αγώνα κατά του κοροναϊού».

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή της μεθόδου του «click away» από καταστηματάρχες ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η «Ομόνοια» σημειώνει στην επιστολή της ότι η κίνηση αυτή συνιστά σε αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους πωλητές των λαϊκών αγορών με πωλούμενα είδη τα είδη ρουχισμού και τα βιομηχανικά είδη.

«Τα καταστήματα ακόμα και με το σύστημα click – away θα λειτουργήσουν, ενώ οι πωλητές των λαϊκών αγορών με βιομηχανικά είδη θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα, καθώς τους απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριοποίηση», επισημαίνει η «Ομόνοια» και ζητά να εξεταστεί το αίτημα της ώστε «να μην υπάρχουν ανισότητες και αδικίες σε βάρος ανθρώπων που ζουν από ένα μεροκάματο».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024