«Κρίνεται απαραίτητη και επιβάλλεται να γίνει άμεσα η άρση των μέτρων για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι των Λαϊκών Αγορών αφού έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ταλανίζονται για μία ακόμη φορά», τονίζει ο κ. Μόσχος.

Να επιτρέπεται η πώληση λουλουδιών και ρούχων στις λαϊκές ζητά ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook,  αν και οι Λαϊκές Αγορές λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους όπου κρατούνται οι αποστάσεις και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, απαγορεύεται η πώληση λουλουδιών και των ειδών ένδυσης. Την στιγμή, τονίζει,  τα προϊόντα αυτά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση του ιού σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι 86%.

«Να αρθούν τα μέτρα για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι»

Με την ανάρτησή του ο κ. Μόσχος απευθύνεται στους καταναλωτές αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητοί καταναλωτές,

στις Λαϊκές Αγορές της γειτονιάς σας που βρίσκονται κοντά σας 90 χρόνια, μπορεί να βρει κάποιος τα πιο ποιοτικά, τα πιο φρέσκα και με τις καλύτερες τιμές ελληνικά προϊόντα, κατευθείαν από το χωράφι του παραγωγού.

Φρέσκα Φρούτα, λαχανικά, αυγά, μέλι, ελιές, είδη αλιείας, όσπρια, ξηρούς καρπούς λουλούδια από τους ανθοπαραγωγούς που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται ανεπανόρθωτα, αλλά και είδη ένδυσης μπορεί να βρει κάποιος στους ανοικτούς χώρους που λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές που βάσει ερευνών η μεταδοτικότητα του ιού κυμαίνεται από 0% έως 5%.

Ανοικτοί χώροι που κρατούνται οι αποστάσεις και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) όμως η πώληση λουλουδιών και των ειδών ένδυσης απαγορεύεται, ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα αυτά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση του ιού σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι 86%.

Επομένως, κρίνεται απαραίτητη και επιβάλλεται να γίνει άμεσα η άρση των μέτρων για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι των Λαϊκών Αγορών αφού έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ταλανίζονται για μία ακόμη φορά».

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και προς την Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κοροναϊού, με κοινοποίηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr