Βατόπουλος στο MEGA: Χριστούγεννα με… μάσκες και αποστάσεις
Όπως είπε, καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα
Για «κλειστά» Χριστούγεννα επιμένουν οι λοιμωξιολόγοι δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.
«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ’ ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρ’ όλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα» υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Όπως είπε, καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα.
«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα αποφασίσει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πώς θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας» δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση σχετικά με το όριο των 9 ατόμων στα φετινά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.
Ο κ. Βατόπουλος τόνισε, κάνοντας λόγο για φόβους υπερμετάδοσης:
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο» ενώ όπως είπε «η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους».
Δείτε όσα είπε στο MEGA:
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα



