Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : «Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι κυρώσεις για τους S-400»

Τουρκία : «Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι κυρώσεις για τους S-400»

Το ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος

Το ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος.

Επικαλούμενο τέσσερις πηγές, ανάμεσά τους δύο αμερικακούς αξιωματούχους, λίγο νωρίτερα το Reuters ανέφερε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας για τους S-400.

«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις» δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές» συμπλήρωσε.

Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.

Η κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024