Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία οι ΗΠΑ

Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία οι ΗΠΑ

Όπως αναφέρουν πηγές της αμερικανικής διπλωματίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400. Διπλωματία και διαπραγματεύσεις ζητά η Τουρκία.

Στην ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, επεσήμαναν πηγές της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο Reuters.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η ανακοίνωσή τους ενδέχεται να γίνει άμεσα, «από μέρα σε μέρα» όπως τόνισαν.

Οι κυρώσεις, που αναμένεται να πλήξουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται να στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ.

Διπλωματία και διαπραγματεύσεις ζητά η Τουρκία

Από την πλευρά της Τουρκίας, τονίζεται πως πιθανές αμερικανικές κυρώσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις», δήλωσε τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η γειτονική χώρα δεν θα δεχθεί μονομερείς επιβολές.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις» κατέληξε ο τούρκος αξιωματούχος.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024