Στο κτίριο εκτιμάται πως ζούσαν 60-100 πρόσφυγες, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο εργοστασιακό χώρο στην Καταλονία όπου ζούσαν πρόσφυγες.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι κατάσταση των τριών θεωρείται κρίσιμη.

Στο κτίριο εκτιμάται πως ζούσαν 60-100 πρόσφυγες, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της αυτόνομης περιφέρειας, Μικέλ Σάμπερ, «κάθε αριθμός που αναφέρουμε είναι μόνο υπόθεση. Δεν υπάρχει συνεργασία ούτε από τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί, καθώς δεν γνωρίζουμε της γλώσσα τους, αλλά δεν μας έχουν δώσει ούτε στοιχεία για το πόσες οικογένειες στεγάζονταν στο κτίριο».

Ο Thierno, ένας πρόσφυγας από τη Σενεγάλη, που ζούσε στο κτίριο για 2μιση χρόνια, δήλωσε ότι φοβάται ότι θα αυξηθούν οι νεκροί. «Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, από δωμάτιο με δωμάτιο, από δάπεδο σε όροφο», είπε. «Είχαμε μόνο πέντε λεπτά για να βγούμε. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ακόμα μέσα».

Τα τελευταία οκτώ χρόνια το κτίριο φιλοξενεί δεκάδες άτομα, κυρίως από αφρικανικές χώρες.

Οι πυροσβέστες προειδοποιούν ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα. Αν και έχουν προσπαθήσει τέσσερις φορές να εισέλθουν στο κτίριο, και τις τέσσερις κατέρρευσαν τμήματά του. Την πέμπτη φορά μπήκαν, χωρίς να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr