Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pornhub : Νέα δεδομένα για τα βίντεο της ιστοσελίδας μετά από έρευνα

Pornhub : Νέα δεδομένα για τα βίντεο της ιστοσελίδας μετά από έρευνα

Το Pornhub, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις μεταφορτώσεις χρηστών αφού κατηγορείται ότι φιλοξενεί παράνομα βίντεο.

Το Pornhub, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις μεταφορτώσεις χρηστών αφού κατηγορείται ότι φιλοξενεί παράνομα βίντεο.

Η έρευνα που άλλαξε τα δεδομένα

Μια έρευνα των New York Times κατηγόρησε τον ιστότοπο ότι προβάλει βίντεο κακοποίησης παιδιών αλλά και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς.

To Pornhub είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «ανεύθυνοι και κατάφωρα αναληθείς».

Ωστόσο, έχει πλέον πει ότι οι λογαριασμοί των χρήστων πρέπει να επαληθευτούν για να ανεβάζουν βίντεο αλλιώς θα καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι το καταργημένο περιεχόμενο θα μπορούσε εύκολα να εμφανιστεί ξανά.

Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει το νέο έτος, ανέφερε. Προς το παρόν, οι μεταφορτώσεις έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες εκτός από επαγγελματίες του κλάδου.

Η κίνηση ακολουθεί τις αναφορές ότι η Visa και η Mastercard είχαν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για τους ισχυρισμούς.

Εάν – όπως είχε ζητήσει το άρθρο των New York Times – οι δύο εταιρείες πληρωμών είχαν αναστείλει τις υπηρεσίες τους, θα έπληττε οικονομικά τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, Mindgeek.

Το Pornhub είναι γενικά δωρεάν, αλλά προσφέρει συνδρομητική υπηρεσία για βίντεο υψηλής ποιότητας και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει μια δήλωση που υπόσχεται «σημαντικά βήματα για την περαιτέρω προστασία της κοινότητάς μας».

Η έρευνα του αρθρογράφου των New York Times, Nicholas Kristof, δήλωσε ότι οι έρευνες για παιδιά κάτω των 18 ετών ή συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών απέδωσαν χιλιάδες αποτελέσματα.

Και κάποιοι είπαν στον Kristof ότι είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά στα βίντεο.

« Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένας νεαρός πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο », έγραψε.

Το Pornhub έχει δισεκατομμύρια επισκέπτες και εκατομμύρια βίντεο ανεβάζονται κάθε χρόνο.

Τι αλλάζει;

«Πλέον μόνο οι επαληθευμένοι συνεργάτες περιεχομένου θα μπορούν να ανεβάζουν περιεχόμενο στο Pornhub », ανέφερε ο ιστότοπος σε δήλωση σύμφωνα με το ΒΒC.

Περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν βίντεο μόνο όταν θα έχουν περάσει από την υποχρεωτική διαδικασία επαλήθευσης.

Έχει επίσης απαγορεύσει τις λήψεις για τους περισσότερους χρήστες.

Ήδη ο ιστότοπος είχε βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας τους τελευταίους μήνες και θα άρχιζε να δημοσιεύει εκθέσεις διαφάνειας από το 2021.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024