Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσολγου :  Η Ελλάδα αποφεύγει τις συναντήσεις αποκλιμάκωσης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ

Τσαβούσολγου : Η Ελλάδα αποφεύγει τις συναντήσεις αποκλιμάκωσης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ

Μάλιστα ο τούρκος υπουργός είπε ότι αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη.

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η Ελλάδα συνέχισε τα «προκλητικά» βήματα στην περιοχή, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία.

Μάλιστα ο τούρκος υπουργός είπε ότι αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, ο Τσαβούσογλου  είπε πώς η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μιας πλήρους συμμετοχής της σ’ αυτήν, προσθέτοντας ότι τα μεταξύ τους προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον αν η ΕΕ ενεργήσει με κοινή λογική στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα και πέραν αυτής.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα αποφεύγει τις συναντήσεις αποκλιμάκωσης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ . «Η Ελλάδα έλεγε πως όσο το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή δεν θα έρθουν στο διάλογο. Όμως το πλοίο αποσύρθηκε στην Αττάλεια αλλά πάλι βρίσκουν δικαιολογίες», δήλωσε.

Χθες, Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ανακοίνωσαν πως η Τουρκία απέτυχε να συμβάλει στον τερματισμό της διένεξης με την Ελλάδα και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά παρέπεμψαν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με κυρώσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

«Πρέπει να είναι δίκαιοι και τίμιοι εδώ. Αν σκεφτούν επίσης στρατηγικά και με κοινή λογική, όχι μόνο στη σύνοδο κορυφής αλλά πάντα, και επιτύχουμε μια θετική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μόνο με διάλογο και διπλωματία», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Δεν το λέμε αυτό επειδή γίνεται σύνοδος κορυφής ή επειδή υπάρχουν κυρώσεις και άλλα πράγματα στην ατζέντα», πρόσθεσε. «Ανέκαθεν θέλαμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας στη βάση της πλήρους συμμετοχής».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έπλεξε επίσης το εγκώμιο «της αλληλεγγύης» ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Τουρκία.

«Η Ουγγαρία είναι μια χώρα που αντιτίθεται ανοικτά στις αδικίες. Οι στάσεις μας συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδέποτε εγκρίναμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και την υποκρισία σε βάρος της Ουγγαρίας», δήλωσε.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024