Ο χειμώνας είναι η εποχή που προξενεί την τάση να θέλουμε να τρώμε σούπες και φρούτα.

Μια τέλεια συνταγή πατατόσουπας με τυρί και μπέικον, μπορεί να  γίνει το must του Χειμώνα.

Συστατικά

12 φέτες μπέικον
2/3 του φλιτζανιού μαργαρίνη
2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 φλιτζάνια γάλα
4 μεγάλες βραστές πατάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κυβάκια
4 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1 1/4 φλιτζάνια λιωμένο κίτρινο τυρί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, κόβεις τις φέτες μπέικον σε μικρά κομμάτια. Σοτάρεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα πήλινο σκεύος, λιώνεις το τυρί στο φούρνο.

Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τις ξεφλουδισμένες πατάτες.Σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνεις το αλεύρι. Ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το γάλα. Συνεχίζεις το ανακάτεμα. Προσθέτεις τις βρασμένες πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύεις πάρα πολύ, για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

Τοποθετείς το μείγμα σε μία κατσαρόλα και από εκεί στο μάτι, ώστε να πάρει μία βράση.
Αφού προσθέσεις το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι, βράζεις για 10 λεπτά ακόμη.