Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο Μάντσεστερ : Ο αδερφός του μακελάρη παραδέχθηκε για πρώτη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση

Επίθεση στο Μάντσεστερ : Ο αδερφός του μακελάρη παραδέχθηκε για πρώτη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση

Αν και τη στιγμή του συμβάντος βρισκόταν στη Λιβύη, ήταν στο Μάντσεστερ όταν αγοράστηκαν τα υλικά για την παρασκευή της βόμβας.

Τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ το 2017, όπου 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, παραδέχτηκε ο φυλακισμένος αδερφός του μακελάρη, Χασίμ Αμπέντι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η συμμετοχή του στο μακελειό επιβεβαιώθηκε από ανώτερο αξιωματούχο που πήρε μέρος στην ανάκριση του Χασίμ.

Αν και τη στιγμή του συμβάντος βρισκόταν στη Λιβύη, ήταν στο Μάντσεστερ όταν αγοράστηκαν τα υλικά για την παρασκευή της βόμβας.

Ο Αμπέντι, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά αθώος, καταδικάστηκε σε 55 χρόνια φυλάκισης ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί την ενοχή του στην υπόθεση.

Αρχικά, είχε πει στην αστυνομία ότι αν είχε ιδέα για την επίθεση, θα το είχε αναφέρει αρχικά στη μητέρα του και έπειτα σε άλλα μέλη της οικογένειας για να το αποτρέψει.

«Σοκαρίστηκα όταν ο αδερφός μου το έκανε αυτό και ένιωθα άσχημα για όλους. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο αδερφός μου το είχε να κάνει αυτό σε αθώους ανθρώπους », είπε.

«Προσεύχομαι και διαβάζω Κοράνι» είχε αναφέρει, ενώ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι «δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το ISIS και δεν έχω καμία συμπάθεια στην ιδεολογία και τον εξτρεμισμό τους. Δεν είμαι μέλος του ISIS ούτε στηρίζω τρόπο σκέψης ή την ιδεολογία τους».

Η πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε όταν ο αδερφός του, Σαλέμ, λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Ariana Grande, πυροδότησε στο φουαγιέ της αρένας μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024