Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επέτειος Γρηγορόπουλου : Οργή του νομικού κόσμου για τις συλλήψεις - Ελεύθεροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης

Επέτειος Γρηγορόπουλου : Οργή του νομικού κόσμου για τις συλλήψεις – Ελεύθεροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης οι οποίοι είχαν προσαχθεί μαζί με δεκάδες άλλους επειδή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Οι δύο δικηγόροι ζητούν την πειθαρχική και ποινική δίωξη του Αττικάρχη. Στο πλευρό τους οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης οι οποίοι νωρίτερα σήμερα είχαν προσαχθεί μαζί με πολίτες, συνδικαλιστές, εκπροσώπους φορέων και πολιτικών οργανώσεων.

Ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας

Οι δύο δικηγόροι προσήχθησαν το μεσημέρι με άλλους από το κέντρο της Αθήνας, επειδή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο που έπεσε νεκρός σαν σήμερα πριν δώδεκα χρόνια ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού, για απότιση φόρου τιμής .

Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ από όπου με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Παπαδάκη: «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

Ζητούν δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου

Οι δύο νομικοί, ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την «παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κοροναϊού καθώς στον ίδιο  χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Σε ανάρτησή του στο facebook πριν από λίγο ο Θανάσης Καμπαγιάννης έγραψε: «Είμαστε καλά! Αναμένουμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Πέτρου Ράλλη. Η πληροφόρηση είναι ότι θα αφεθούν όλες/οι σήμερα. Υπομονή μέχρι να τους πάρουμε όλους!»

Είμαστε καλά! Αναμένουμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Πέτρου Ράλλη. Η πληροφόρηση είναι ότι θα αφεθούν όλες/οι σήμερα. Υπομονή μέχρι να τους πάρουμε όλους!

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Kampagiannis στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσχημα η δημόσια υγεία για την απαγόρευση

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με δήλωσή του στηλιτεύουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

«Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση  συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες.

Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο.

Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη  και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των  ΜΑΤ.  Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Δεν επικνύει τον ίδιο ζήλο για τη σύλληψη Παππά

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους» δήλωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλλης, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Ειρήνη Μπολάνου.

Διαμαρτυρία Βερβεσού

Νωρίτερα την έντονη διαμαρτυρία του στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την  ΕΛ.ΑΣ, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Ο κ. Βερβεσός κάνει λόγο για Πρωτοφανή  ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους του από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον», γεγονός που «παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου».

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024