Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης για επέτειο Γρηγορόπουλου : Η Ελλάδα «ορμπανοποιείται»

Βαρουφάκης για επέτειο Γρηγορόπουλου : Η Ελλάδα «ορμπανοποιείται»

Βολές κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τη στάση της αστυνομίας και τις προσαγωγές πολιτών για να παρεμποδιστούν οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Βολές κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τη στάση της αστυνομίας και τις προσαγωγές πολιτών για να παρεμποδιστεί οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Προσωπικά υπεύθυνος

«Είστε προσωπικά υπεύθυνος για αυτά τα νέα «ήθη και έθιμα» κ. Χρυσοχοϊδη, κι ας εκτελείτε απλά το σχέδιο Μητσοτάκη για Ορμπανοποίηση της Ελλάδας» έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναρτώντας σχετικά βίντεο στο twitter.

Ανακρίνονται παρανόμως

Σε δήλωσή του από το αστυνομικό τμήμα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης κατήγγειλε τον αστυνομικό διοικητή ότι ανακρίνει παράνομα τους προσαχθέντες-δικηγόρους και δεν επιτρέπει την επικοινωνία μαζί τους ενός εκλεγμένου βουλευτή.

«Βρίσκομαι, δηλαδή ένας βουλευτής βρίσκεται, στο τμήμα Μεταγωγών εδώ και τουλάχιστον μισή ώρα. Εδώ και μισή ώρα εμπαίζομαι από το διοικητή του τμήματος Μεταγωγών ο οποίος στην αρχή ζήτησε να μάθει την ταυτότητά μου και τι θέλω να κάνω. Του εξήγησα ότι θέλω να ασκήσω το δικαίωμά μου να δω τους παρανόμως συλληφθέντες δικηγόρους και του πήρε ένα τέταρτο για να απαντήσει ότι δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.

Του είπα αμέσως ότι καταστρατηγεί δικαίωμά μου, που δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει και ότι θα έρθει εδώ σε λίγο, αν συνεχίσει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και έκτοτε, δεκαπέντε λεπτά ακόμα περιμένουμε την απάντησή του. Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της πύλης και του διοικητή κρατάει κάθε φορά 15 λεπτά για να πάρουμε μια απάντηση. Αυτή είναι μια κωλυσιεργία γιατί αυτή τη στιγμή παρανόμως ανακρίνονται οι δύο δικηγόροι» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γρηγοριάδης.

Χουντική καταστολή

Για χουντική καταστολή κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

«Τα όσα παρακολουθούμε από το πρωί με τις αναίτιες προσαγωγές πολιτών, την βία και την καταστολή, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη μάζευαν τα λουλούδια που αφήνονταν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα τσάκιζαν, αποδεικνύουν τον μοναδικό σκοπό της Κυβέρνησης μέσα από την απαγόρευση και τις χουντικές πρακτικές να προσβάλουν το νεκρό και την συλλογική μας μνήμη.

Μέχρι και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη προσήγαγαν τα «όργανα της τάξης», τέτοιο το μένος για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να επιτραπεί στον κόσμο να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο. Είναι απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και χουντικά τα όσα γίνονται. Η Κυβέρνηση μετατρέπεται καθημερινά σε καθεστώς» σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024