KKE: Η εκδικητική πορνογραφία είναι βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Αποτρόπαια πράξη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την δημοσιοποίηση, σε ιστοσελίδα εκδικητικής πορνογραφίας, φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και την τιμωρία των δραστών.
Αποτρόπαια πράξη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την δημοσιοποίηση, σε ιστοσελίδα εκδικητικής πορνογραφίας, φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και την τιμωρία των δραστών.
Εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» το οποίο επισημαίνει ότι αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας».
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει:
«Η αποτρόπαια πράξη της δημοσιοποίησης σε ιστοσελίδα φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και άλλων ανθρώπων, εν αγνοία τους, από “ανώνυμους χρήστες”, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό.
Είναι η κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας.
Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η πλειοψηφία των γυναικών, ιδιαίτερα των νέων, παραμένει απροστάτευτη απέναντι στη βία κάθε μορφής. Γι’ αυτό περισσεύει η υποκριτική ευαισθησία των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και την τιμωρία των δραστών».
➡Η αποτρόπαια πράξη δημοσιοποίησης φωτογραφιών γυναικών & άλλων ανθρώπων αποτελεί περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό
➡Απαιτούμε παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές & τιμωρία των δραστών#cancelchatpicorghttps://t.co/Z66OGdufFI— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) December 3, 2020
Κύμα οργής
Υπενθυμίζεται ότι κύμα οργής έχει προκαλέσει στο Twitter μια ιστοσελίδα εκδικητικής πορνογραφίας, όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες κυρίως γυναικών σε προσωπικές στιγμές, χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Θύτες, όπως φαίνεται, είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων όπως πρώην σύντροφοι οι οποίοι επιδιώκουν να εκδικηθούν τις συντρόφους τους αναρτώντας γυμνές τους φωτογραφίες ή μοιράζοντας τις ερωτικές τους στιγμές.
Για άλλη μια φορά η ιδιωτικότητα των γυναικών παραβιάζεται βάναυσα, με την ζωή τους να γίνεται αντικείμενο διασυρμού και εκμετάλλευσης.
Αναρτήσεις κάνουν λόγο μάλιστα και για γυμνές φωτογραφίες γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα.
Γυναικοκτονίες
Στην Ελλάδα, οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία.
Η χώρα μας μετρά ήδη αρκετά θύματα έμφυλης βίας, με γυναίκες και θηλυκότητες να δολοφονούνται ή να βάζουν τέλος στη ζωή τους.
Χωρίς ακόμη να έχει λήξει το έτος, η Ελλάδα μετράει ήδη 9 γυναικοκτονίες και πέντε απόπειρες.
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442