Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΚΚΕ για Δράμα : Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κοροναϊός – ΚΚΕ για Δράμα : Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Τα προβλήματα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί επισημαίνει το ΚΚΕ καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ ζητάει επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας και του προσωπικού του

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας και του προσωπικού του ζητάει το ΚΚΕ με αφορμή τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας όπως πχ της Δράμας και της Αλεξανδρούπολης.

Επείγοντα μέτρα

Τα προβλήματα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί επισημαίνει το ΚΚΕ καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Τα επείγοντα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις που βρίσκονται στο κόκκινο, δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, αλλά αντιμετωπίζονται με επείγοντα μέτρα. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, η κυβέρνηση να επιτάξει χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλες τις ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας με το προσωπικό τους, να θέσει κάτω από κρατικό έλεγχο κρίσιμες δομές, όπως οι οίκοι ευγηρίας, που εξακολουθούν να είναι εστίες μετάδοσης».

Διαιωνίζονται τα εγκληματικά κενά

Ο εμβολιασμός πρέπει να συνοδευτεί με θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τόνισε στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τη «Φαρμακευτική Στρατηγική για την Ευρώπη» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην ομιλία του ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε τα εξής:

«Οι ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά, διαιωνίζονται τα εγκληματικά κενά σε κλίνες και προσωπικό και η ελληνική κυβέρνηση από τη μία κάνει εξοργιστικές συγκρίσεις των νεκρών ανά χώρα, ισχυρίζεται προκλητικά ότι αν αυξηθούν οι ΜΕΘ θα αυξηθούν οι νεκροί, ενώ μειώνει κατά 600 εκατ. τη χρηματοδότηση της Υγείας. Για μέτρα προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε χώρους δουλειάς ούτε κουβέντα, αφού δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Εμβόλια

Τα εμβόλια -με την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά- θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως αυτό δεν «διαγράφει» τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια συστήματα Υγείας από την ευρωενωσιακή στρατηγική ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που οδήγησαν στα εκατομμύρια των νεκρών.

Ταυτόχρονα φαρμακοβιομηχανίες και καπιταλιστικά κράτη επιδίδονται σε μια κούρσα ανταγωνισμού για το εμβόλιο-εμπόρευμα. Οι συμφωνίες κρύβουν άγνωστους και επικίνδυνους όρους για τους λαούς. Πίσω από πατέντες αποκρύπτονται πολύτιμες πληροφορίες, στερώντας την έγκαιρη ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων, την απαραίτητη διεπιστημονική συνεργασία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων.

Οι λαοί πρέπει να γνωρίζουν. Γι’ αυτό ζητήσαμε με αίτημα στην Κομισιόν να αποκαλυφθούν οι όροι των συμβάσεων, που πληρώνονται με χρήματα από τη βαριά φορολογία των λαών της ΕΕ, όπως κι οι ρήτρες που υπέγραψε η ΕΕ με τα φαρμακευτικά μεγαθήρια. Οι λαοί της Ευρώπης να απαιτήσουν να διατεθεί δωρεάν το εμβόλιο σε όλους χωρίς διακρίσεις ή κατηγοριοποιήσεις με βάση την τιμή του. Να ιεραρχηθεί η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αντίτιμο και η θωράκιση των δημόσιων συστημάτων Υγείας. Ο εξοπλισμός και η στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπείς μισθούς και ΒΑΕ, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν πάγιες και έκτακτες ανάγκες για όλες τις ασθένειες».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024