Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Vatan : Οικονομικό ενδιαφέρον από Αμερικανούς και Βρετανούς για το Βαρώσι

Vatan : Οικονομικό ενδιαφέρον από Αμερικανούς και Βρετανούς για το Βαρώσι

Το ενδιαφέρον βρετανικών και αμερικανικών εταιρειών στο νησί αυξήθηκε με την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στην «προεδρία», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής Vatan.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Αμερικανούς και Βρετανούς για το Βαρώσι.

Αντιπροσωπεία στα Βαρώσια

Η Vatan γράφει σε προχθεσινό άρθρο της ότι το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης (ATBD) ανοίγει τη δεύτερη αντιπροσωπεία του στα Βαρώσια (Σημ. Μετ.: Δεν διευκρινίζεται αν αναφέρεται ή όχι στην περίκλειστη πόλη). Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η πρώτη αντιπροσωπεία άνοιξε πριν περίπου δύο χρόνια στην Κερύνεια.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ATBD Ουγούρ Τερζίογλου, δήλωσε πως αποδίδουν μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου ως Συμβούλιο και υποστήριξε ότι παρατήρησαν πως το ενδιαφέρον βρετανικών και αμερικανικών εταιρειών στο νησί αυξήθηκε με την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στην «προεδρία».

Από το τουρκικό δημοσίευμα

Είπε, επίσης, ότι η Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου «ATBD Κερύνειας», υπό την προεδρία του ιδρυτή του πρύτανη του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας», Σερχάτ Ακπιναρ έφτασε τα σχεδόν 60 μέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα και πρόσθεσε ότι περιλαμβάνονται βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην «ΤΔΒΚ».

«Θέλουν να λάβουν μέρος»

Πρόσθεσε πως η Τουρκία υποστηρίζει θερμά το άνοιγμα των Βαρωσίων και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε την πόλη.

Σημείωσε πως αποφάσισαν να ανοίξουν γραφείο στα Βαρώσια ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων και συμπλήρωσε: «Τόσο τα μέλη μας όσο και οι βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες με τις οποίες είχαμε συνάντηση θέλουν να λάβουν μέρος στην ανοικοδόμηση των Βαρωσίων. Στην πραγματικότητα, ακούμε ότι υπάρχουν εταιρείες που κάνουν ήδη προετοιμασίες για αυτό το θέμα».

Οπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου που μετέφρασε το δημοσίευμα, ο Ουγούρ Τερζίογλου είπε ότι «η Keller & Williams, εταιρεία ακινήτων των ΗΠΑ με καταστήματα σε πολλές χώρες του κόσμου, άνοιξε κατάστημα στην Κερύνεια. Αναμένουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών των εταιριών».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024