Μια elegant μακαρονάδα διαφορετική από αυτές που έχετε συνηθίσει: ελαφριά, αρωματική και αρκετά υγιεινή. Η παρακάτω συνταγή της Marlena Spieler είναι για 4 έως 6 μερίδες. Θα χρειαστείτε συνολικά 45 λεπτά για να τα προετοιμάσετε. Είναι ιδανικά για ένα ελαφρύ δείπνο με την οικογένειά σας, αλλά και ως συμπληρωματικό σε ένα πιο επίσημο τραπέζι σας. Απολαύστε την με λευκό κρασί!

ΥΛΙΚΑ

1 λεμόνι

1μιση κούπα λευκό, ξηρό κρασί

1 κούπα κρέμα γάλατος

1 συσκευασία σπαγγέτι μακαρόνια

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό

παρμεζάνα (μπόλικη)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Πιείτε από το λευκό κρασί που βάλατε στην σάλτσα για γευστική απογείωση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύστε εξωτερικά όλο το λεμόνι και κόψτε το ξύσμα του σε μικρά κομματάκια. Στίψτε το και αφήστε στην άκρη το χυμό. Βάλτε σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι το κρασί με το ξύσμα και φέρτε τα σε βρασμό. Έπειτα, χαμηλώστε την φωτιά, μέχρι να μετατραπούν σε ένα μείγμα με υφή σιροπιού. Θα σας πάρει δέκα λεπτά περίπου.

Τραβήξτε από την φωτιά και προσθέστε το 1/4 της κρέμας γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε και την υπόλοιπη. Ξαναβάλτε στην φωτιά μέχρι να βράσει η κρέμα. Περιμένετε να δέσει η σάλτσα περίπου πέντε λεπτά και απομακρύνετε από την φωτιά.

Στο μεταξύ, έχετε βράσει τα μακαρόνια, σε σκεύος με πολύ, αλατισμένο νερό. Κρατήστε μισή κούπα από το νερό όπου έχουν βράσει τα μακαρόνια. Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την σάλτσα από λεμόνι, κρασί και κρέμα γάλακτος. Προσθέστε τώρα το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και ρίξτε μέσα το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσατε. Πασπαλίστε με παρμεζάνα, όση σας αρέσει.

Στο σερβίρισμα, ρίξτε λίγο λάδι πάνω από κάθε μερίδα και αλατοπιπερώστε. Λίγη επιπλέον παρμεζάνα δεν έβλαψε κανέναν!


Βρήκαμε την συνταγή στους New York Times.