Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βγαίνει σύντομα και το παγκόσμιο εμβόλιο κατά της... ανθρώπινης ανοησίας;

Βγαίνει σύντομα και το παγκόσμιο εμβόλιο κατά της… ανθρώπινης ανοησίας;

Με το εμβόλιο για τον κοροναϊό έρχονται και οι ψεκασμένοι. Θα τους δούμε σε τηλεπαράθυρα, στο διαδίκτυο, μπορεί και σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Εδώ η Ελλάδα άντεξε ολόκληρο Σώρα με τα τρισεκατομμύρια, στους καριερίστες με το φόβο των πολιτών θα κολλήσει;

Όπως το είχα προβλέψει. Τώρα που η συζήτηση για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει ανάψει, ειδικά με την έγκριση που πήρε από τη Βρετανία και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, βγήκαν στην επιφάνεια ξανά οι ψεκασμένοι.

Όχι απαραίτητα αρνητές ή μέλη αντιεμβολιαστικού κινήματος. Αλλά άνθρωποι που αναμειγνύουν διάφορες θεωρίες, αμφιλεγόμενες έρευνες, δηλώσεις που διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν, συνωμοσίες που τις βρίσκουμε συνήθως σε βιβλία του… Νταν Μπράουν και άλλων μυθοπλαστών.

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Ελλάδα από αυτό το παιχνίδι. Αλλωστε, 4 στους 10 Ελληνες δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν το εμβόλιο αν έρθει στη χώρα μας.

Είναι όλοι τους τρελοί; Είναι βλαμμένοι και ψεκασμένοι; Όχι φυσικά. Είναι πολλοί από εμάς, οι διπλανοί μας στο γραφείο ή στη γειτονιά. \Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που εύλογα πρέπει να έχουν απορίες για ένα νέο φάρμακο.

Είναι ασφαλές ή θα προκαλέσει αρρώστιες και θανάτους;

Εχει δοκιμαστεί ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αν το κάνουμε θα σωθούμε από τον κοροναϊό αλλά δεν θα πεθάνουμε από κάτι άλλο;

Εύλογα ερωτήματα από πολλούς ανθρώπους που ρωτάνε, ενημερώνονται από τους ειδικούς, διαβάζουν σοβαρές δημοσιεύσεις και δεν μαθαίνουν τις ειδήσεις από τα troll του διαδικτύου.

Ούτε από βλαμμένους με σφραγίδα που διαδίδουν fake news τα οποία –σύμφωνα με μελέτη του ΜΙΤ- διαδίδονται έξι φορές γρηγορότερα από τα αληθινά νέα.

Η εκμετάλλευση του φόβου

Εκτός, όμως, από εκείνους που θα ρωτήσουν και θα μάθουν προτού κάνουν το εμβόλιο (όπως και κάθε νέο φάρμακο) υπάρχουν και οι… επαγγελματίες. Οσοι δηλαδή θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το φόβο, την αγωνία, τις εύλογες απορίες των πολιτών για την πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Ετσι, λοιπόν, σε πανελλαδική μετάδοση την Τρίτη, από το Mega, ακούσαμε έναν ανερχόμενο πολιτικό… ηγέτη να μας μιλά για το εμβόλιο με τη σιγουριά του τεράστιου επιστήμονα.

Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Μαυραγάνη. Στέλεχος του κόμματος των ψεκασμένων, ομοφοβικών και εθνικιστών που έλεγαν κάποτε ότι ήταν πολλοί, ήταν ανεξάρτητοι και ήταν κι Ελληνες, σε αντίθεση με όλους εμάς.

Ν. Μαυραγάνης

Το κόμμα αυτό, λοιπόν, που επελέγη από την ηγέτη της προοδευτικής Αριστεράς, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει τη χώρα, είχε αρκετά… άξια στελέχη που υπηρέτησαν σε κυβερνητικές θέσεις.

Ο κ. Μαυραγάνης πήγε στο Υποδομών κι έφυγε μαζί με την άλλη κομπανία μετά τις περσινές εκλογές. Βεβαίως, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του ως πολιτικός ιδρύοντας και το κόμμα «ΕΝΩΝΩ».

Πώς θα έκανε γνωστή την πολιτική ύπαρξή του; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας το εμβόλιο και παίζοντας με τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες του κόσμου.

Το Mega, τον προσκάλεσε να πει την άποψή του στο πλαίσιο της πολυφωνίας, και είπε πολλά ενδιαφέροντα που θα τα βρούμε μπροστά μας.

Είπε μεταξύ άλλων ότι αυτός δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο. Και καλά θα κάνει, ελεύθερος είναι να επιλέξει τι θα κάνει.

Είπε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜΙΤ, τον Ιανουάριο, που ακόμη ο κοροναϊός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, το εμβόλιο θα μεταφέρει στο σώμα κι ένα «ψηφιακό πιστοποιητικό». Θα μπαίνει μέσα στον άνθρωπο, λοιπόν, και θα μεταφέρει πληροφορίες του σώματος προς τα έξω, αλλά και… πληροφορίες απ’ έξω προς τα μέσα.

Ενέπλεξε και τον πρόεδρο της Κίνας, Σι, ο οποίος είχε μιλήσει πρόσφατα για ένα παγκόσμιο QR για τις μετακινήσεις και τη μεταφορά προϊόντων.

Αυτό που λίγο – πολύ είπε είναι ότι το εμβόλιο για τον κοροναϊό θα μεταφέρει μαζί του ένα… τσιπάκι, όχι απλά για τον έλεγχο, για την παρακολούθηση, αλλά για την επιρροή τους ανθρώπου μέσω της πληροφορίας που θα του δίνεται.

Θα μας… ελέγχουν δηλαδή παγκόσμιες δυνάμεις, θα μας λένε τι να κάνουμε, τι να αγοράζουμε, τι να ψηφίζουμε, τι να σκεφτόμαστε. Ολα αυτά στο άμεσο μέλλον, όχι σε κάποια ταινία με τον… Τομ Κρουζ.

Όλα αυτά τα ωραία, όλες αυτές οι ψεκασμένες θεωρίες δεν είναι σοφιστείες του κ. Μαυραγάνη. Τις βρίσκουμε στο διαδίκτυο, αν κι έχουν διαψευστεί κατά καιρούς.

Πόσοι έχουν μιλήσει για το «χάραγμα του Σατανά, το 666;» Για τον Μπιλ Γκέιτς που δεν έχει τι να κάνει και θέλει να ελέγξει τον κόσμο;

Για την αλλαγή του DNA μέσω του εμβολίου, αν και όλοι οι επιστήμονες λένε ότι δεν έχει καμιά σχέση και καμιά επίδραση.

Με λίγα λόγια, οι ψεκασμένοι ξαναβγήκαν στην επιφάνεια για να προκαλέσουν σύγχυση, τρόμο, ανασφάλεια στους πολίτες. Και για να εκμεταλλευτούν πολιτικά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς την υπόθεση με τον κοροναϊό και το εμβόλιο.

Καλά κάνει ο κ. Μαυραγάνης κι έχει αυτές τις απόψεις. Δικαίωμά του είναι να πιστεύει ακόμη και στους Νεφελίμ κι Ελοχίμ.

Μπορεί να μην κάνει το εμβόλιο ώστε να μην του φυτέψουν το τσιπάκι που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται σε κάποιο κρυφό εργαστήριο της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

Αλλά, τουλάχιστον, οι πολίτες που έχουν μυαλό οφείλουν να ενημερωθούν. Από την επίσημη πολιτεία με μια μεγάλη καμπάνια.

Από σοβαρές επιστημονικές επιθεωρήσεις και πανεπιστήμια.

Από τους γιατρούς που εμπιστεύονται την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους.

Να ενημερωθούν από τους επαϊόντες κι όχι από τον κάθε βλαμμένο που γράφει ένα ψέμα στο διαδίκτυο κι αυτό αναπαράγεται σε χρόνο – ρεκόρ.

Δυστυχώς έχουμε να ζήσουμε πολλά κωμικοτραγικά που δεν θα… ενώσουν, αλλά θα διχάσουν τον κόσμο. Όμως, εδώ παίζεται η δημόσια υγεία και οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί.

Δεν είναι η ζωή του καθενός «κορώνα – γράμματα» στα χέρια κάθε πολιτικού στον πλανήτη που θέλει να κάνει καριέρα.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024