Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής για Ιερώνυμο: «Βγαλμένο από την ψυχή το μήνυμά του»
«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης
Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έλαβε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλευόταν έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.
«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, συμπληρώνοντας πως πέραν της θετικής εξέλιξης, μεγαλύτερη σημασία έχει το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, όταν έφθασε στην οικία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα και να αυτοπεριοριστούν ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου «ήταν μήνυμα καρδιάς, μήνυμα που βγήκε από την ψυχή του. Ένα μήνυμα που εξέπεμψε ως ποιμένας, ο οποίος όμως είναι και άνθρωπος. Ο κληρικός και ο ποιμένας δεν είναι Θεός, είναι άνθρωπος και έχει κι αυτός ανθρώπινα συναισθήματα. Δοκιμάζεται, πονά, φοβάται. Αυτό ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να το πει» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα θέλησε να το μοιραστεί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να έχουν πίστη στο Θεό και να δώσουν τον αγώνα τους με πίστη.
Ο ίδιος προσέθεσε πως η Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας εξέπεμψε σαφέστατα το μήνυμά της. Υπήρξαν πάντως «μεμονωμένες φωνές οι οποίες “βίασαν” την κοινή λογική. Οι φωνές αυτές απομονώθηκαν από την πρώτη στιγμή από την επίσημη Εκκλησία, αλλά ζώντας σε μια Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν» συμπλήρωσε.
Πώς θα κάνουμε γιορτές
Σχετικά με το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, σχολίασε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Σε κάθε περίπτωση οι κληρικοί θα προσευχηθούν για όλους εμάς μέσα από τις εκκλησίες μας» κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.
- Στο νοσοκομείο ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Κάρλος
- Ο Ζοσέ Σα έκανε μυθική επέμβαση στο «Ολντ Τράφοντ» και έκανε όλη την Premier League να παραμιλάει (vid)
- Εξελίξεις στην υπόθεση Έπσταϊν: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα ερευνήσει 5,2 εκατ. σελίδες φακέλων
- Πρωτοχρονιά: Το νησιωτικό σύμπλεγμα Κιριμπάτι γιόρτασε πρώτο την έλευση του 2026
- Τελευταία έξοδος: Αντζελίνα Τζολί – Τα σχέδιά της για το νέο έτος δεν έχουν καμία σχέση με το Λος Άντζελες (και τον Μπραντ Πιτ)
- Καρφιά Σαμαρά στην κυβέρνηση στις ευχές για το 2026 – «Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί»

