Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής για Ιερώνυμο: «Βγαλμένο από την ψυχή το μήνυμά του»
«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης
Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έλαβε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νοσηλευόταν έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό.
«Όλα πήγαν εξαιρετικά» σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, συμπληρώνοντας πως πέραν της θετικής εξέλιξης, μεγαλύτερη σημασία έχει το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος, όταν έφθασε στην οικία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα και να αυτοπεριοριστούν ώστε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου «ήταν μήνυμα καρδιάς, μήνυμα που βγήκε από την ψυχή του. Ένα μήνυμα που εξέπεμψε ως ποιμένας, ο οποίος όμως είναι και άνθρωπος. Ο κληρικός και ο ποιμένας δεν είναι Θεός, είναι άνθρωπος και έχει κι αυτός ανθρώπινα συναισθήματα. Δοκιμάζεται, πονά, φοβάται. Αυτό ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να το πει» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα θέλησε να το μοιραστεί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ζητώντας ταυτόχρονα από τους πολίτες να έχουν πίστη στο Θεό και να δώσουν τον αγώνα τους με πίστη.
Ο ίδιος προσέθεσε πως η Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας εξέπεμψε σαφέστατα το μήνυμά της. Υπήρξαν πάντως «μεμονωμένες φωνές οι οποίες “βίασαν” την κοινή λογική. Οι φωνές αυτές απομονώθηκαν από την πρώτη στιγμή από την επίσημη Εκκλησία, αλλά ζώντας σε μια Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν» συμπλήρωσε.
Πώς θα κάνουμε γιορτές
Σχετικά με το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα, σχολίασε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Σε κάθε περίπτωση οι κληρικοί θα προσευχηθούν για όλους εμάς μέσα από τις εκκλησίες μας» κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
