Amazon : Ξεκίνησε έρευνα αφού η συσκευή της Alexa κατηγορήθηκε για διάδοση αντισημιτικών θεωριών
Η Alexa, δημοφιλής εικονικός βοηθός της εταιρείας Amazon, «εκτοξεύει» αντισημιτικές συνωμοσίες και μάλιστα ψέματα για το Ολοκαύτωμα ... σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Αντισημιτισμού.
Η Alexa, δημοφιλής εικονικός βοηθός της εταιρείας Amazon, «εκτοξεύει» αντισημιτικές συνωμοσίες και μάλιστα ψέματα για το Ολοκαύτωμα … σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Αντισημιτισμού.
Αντιδράσεις για την δημοφιλή Alexa
Η πολιτική ομάδα APPG ισχυρίζεται ότι η φωνητική υπηρεσία Alexa προσφέρει μηνύματα από αντισημιτικούς ιστότοπους σε άτομα που ρωτούν για τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα … χωρίς να διευκρινίσει ότι οι πληροφορίες προέρχονται από «επιλεκτικά αποσπάσματα και παραπλανητικές πηγές».
Amazon launched an investigation after its Alexa device was accused of spreading anti-Semitic conspiracy theories.https://t.co/dOknQ90E3l
— Complex (@Complex) November 28, 2020
Υπάλληλοι του APPG έστειλαν επιστολή στην Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητώντας εξήγηση για το τι θα γίνει για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.
Η ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι θα επικοινωνήσει με την αστυνομία για πιθανή «νομοθεσία για φυλετικές υποκινήσεις».
Η Alexa που φέρεται να απαντά στην ερώτηση, «Οι Εβραίοι ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης;» με την συσκευή να απαντά….«Η Jew Watch ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα οικονομικά συστήματα και τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου», επισημαίνοντας μόνο ότι αυτό προέρχεται από ένα άρθρο που βρήκε στη Wikipedia.
.@Alexa99, Do Jews control the media?
CFI Vice-Chairman Andrew Percy today exposed the shocking antisemitic content broadcast by @amazon@AmazonUK in response: pic.twitter.com/wo695lzYt3
— CFoI (@CFoI) November 25, 2020
Ένα στέλεχος της Amazon δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο TMZ, τονίζοντας την «πολιτική μηδενικής ανοχής» της εταιρείας και διαβεβαίωσε το κοινό ότι το ζήτημα θα ερευνηθεί.
- Όταν ο Κριστιάνο γράφει ιστορία: Ο ταχύτερος παίκτης που έφτασε στις 1.300 συμμετοχές
- Στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύεται να επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν
