Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι ασφυκτική, και το πρόβλημα σιγά σιγά μεταφέρεται προς τα κάτω.

Περιστατικά από τη Δυτική Μακεδονία πάνε σε Ιωάννινα και Πάτρα, περιστατικά από τη Θεσσαλία φτάνουν προς τον Πύργο, περιστατικά από τη Δράμα αρχίζουν να έρχονται προς την Αθήνα, και αυτό πιέζει ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας στην Αττική.

Αν δεν υπάρξει βελτίωση τις επόμενες ημέρες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να γίνει ασφυκτική η πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής, που μέχρι τώρα μπορούσαν να συνδράμουν δεχόμενα ασθενείς.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται πολλές διακομιδές από πόλη σε πόλη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε κάποια νοσοκομεία έχουμε αρχίσει να έχουμε διασωληνωμένους εκτός εντατικής, και εν αναμονή εντοπισμού κρεβατιού σε άλλο νοσοκομείο.

Drive through rapid tests στη Γλυφάδα

Στη Γλυφάδα, πάνω από 400 άτομα έστειλαν από τις 10 το πρωί ένα μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 και μαζί με το ΑΜΚΑ τους βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο προκειμένου να υποβληθούν σε rapid tests, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δήμου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο έλεγχος γίνεται μέσα από τα αυτοκίνητα, τα οποία σχηματίζουν ουρές στο σημείο, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.