Καινοτόμο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται να δωρίσει 800 ευρώ το μήνα σε κάτοικο της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 16 ετών

Καινοτόμο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται να δωρίσει 800 ευρώ το μήνα σε κάτοικο της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 16 ετών.

Το UBI4ALL, όπως ονομάζεται, συλλέγει χρήματα μέσω crowdfunding και τα κληρώνει ως Βασικό Εισόδημα.

Η πληρωμή γίνεται για ένα έτος χωρίς καμία προϋπόθεση. Η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ καλείται ο κόσμος να συνεισφέρει με δωρεές, ώστε να κληρωθούν όσα περισσότερα Βασικά Εισοδήματα γίνεται.

Το UBI4ALL στοχεύει να κάνει το Βασικό Εισόδημα μια απτή πραγματικότητα σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι εμπειρίες που θα αποκτηθούν θα εμπλουτίσουν έτσι περαιτέρω τις συζητήσεις πάνω στο βασικό εισόδημα άνευ όρων.

Δημοσιεύτηκε από Ubi4all στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Ο Helwig Fenner, εμπνευστής του UBI4ALL δήλωσε: «Η ιδέα ενός βασικού εισοδήματος δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα. Είναι καιρός να καθιερώσουμε την έννοια της διαβίωσης χωρίς όρους, ως δίχτυ προστασίας για το μέλλον, μέσα στην πολιτική της ΕΕ».

Η αφορμή για την ίδρυση του UBI4ALL ήταν η έναρξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων σε όλη την ΕΕ, που στόχο έχει να συλλέξει ένα εκατομμύριο υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο για να υποχρεώσει την ΕΕ να λάβει μέτρα για το βασικό εισόδημα.

Η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 73.000 υπογραφές από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε. Κάποιες απ’ τις πολυπληθείς χώρες, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν περίπου το 30% των υπογραφών που χρειάζονται με βάση τα όρια που θέτει η ΕΕ.

Ενώ η Σλοβενία έχει καταφέρει να φτάσει ήδη το 100% των αναγκαίων υπογραφών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση σε ποσοστό αναγκαίων υπογραφών και χρειάζεται ακόμα περίπου 10.000 υπογραφές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr