Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγώντας προς ένα «πράσινο» μέλλον

Οδηγώντας προς ένα «πράσινο» μέλλον

Το μέλλον της οδήγησης είναι πολύ πιο οικολογικό – και ηλεκτρικό. Με τη βοήθεια του leasing αυτοκινήτων μπορούμε να το ζήσουμε με ευκολία στο σήμερα.

Κάνουμε ανακύκλωση. Επιλέγουμε προϊόντα με λιγότερα υλικά συσκευασίας. Φροντίζουμε να μην καταναλώνουμε περιττή ενέργεια. Τι συμβαίνει, όμως, όταν εγκαταλείπουμε το σπίτι για να μπούμε στο αυτοκίνητό μας; Τα υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα είναι ικανά να απαλλάξουν τον πλανήτη από το βάρος των εκπομπών μας, προσφέροντάς μας παράλληλα μια σειρά από επιπλέον πλεονεκτήματα. Και ένας εύκολος τρόπος να τα οδηγήσουμε ξένοιαστα, χωρίς το ρίσκο της αγοράς και με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στη μετάβασή μας στην ηλεκτροκίνηση, είναι το leasing.

«Δώρο» για το περιβάλλον και… τον προϋπολογισμό μας

Με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης να έχουν γίνει πιο ορατές από ποτέ, όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη. Η ηλεκτροκίνηση μας επιτρέπει όχι μόνο να το επιτύχουμε, αλλά την ίδια στιγμή να επωφεληθούμε σε πολλαπλά επίπεδα, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την οδηγική ευχαρίστηση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα:

Δροσίζουν τον πλανήτη

Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ο τύπος του αυτοκινήτου που οδηγούμε στο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα; Τεράστια. Σύμφωνα με έρευνες, ένα ηλεκτρικό όχημα είναι πάντα προτιμότερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο με μηχανή εσωτερικής καύσης, ντιζελοκίνητο ή βενζινοκίνητο – ακόμη και αν λάβουμε  υπόψη την παραγωγή της μπαταρίας. Παράλληλα, τα plug-in υβριδικά οχήματα εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους, ενώ τα ηλεκτρικά μηδενικούς. Άλλος ένας παράγοντας που μειώνει τους ρύπους; Ο κινητήρας ή η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να ανακυκλωθεί, μειώνοντας έτσι την ανάγκη παραγωγής.

Κάνουν καλό στην υγεία

Τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της μείωσης των ρύπων είναι εξίσου σημαντικά: Καθαρότερη ατμόσφαιρα σημαίνει λιγότερα προβλήματα υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ταυτόχρονα, η προηγμένη τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων εγγυάται και την ασφάλειά τους.

Μειώνουν το κόστος

Πόσο κοστίζει η φόρτιση ενός οχήματος; Πολύ λιγότερο από το γέμισμά του με συμβατικά καύσιμα. Για την ακρίβεια, η ίδια απόσταση έχει σχεδόν το μισό κόστος. Και οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας δεν αλλάζουν με την ταχύτητα και την ένταση των ορυκτών καυσίμων. Παράλληλα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα απαιτούν λιγότερα χρήματα για τη συντήρησή τους, ενώ χάρη σε κρατικές πρωτοβουλίες, όπως το ελληνικό «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που επιδιώκουν να στρέψουν τον κόσμο στη φιλική προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνηση, έχουν σημαντική διαφορά και στη φορολόγηση.

Αυξάνουν τις επιλογές

Οι κατασκευαστές προσφέρουν πλέον πληθώρα επιλογών ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Είναι βέβαιο πως σύντομα θα  γίνουν ακόμα περισσότερες οι επιλογές, σε όλες τις νέες τεχνολογίες, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα plug-in hybrid και τα υβριδικά.

Κάνουν χαρούμενους τους οδηγούς

Πόση απόσταση μπορούμε να διανύσουμε χωρίς να χρειαστεί να φορτίσουμε το αυτοκίνητό μας; Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 300 χιλιόμετρα. Και θα τα διανύσουμε με… «ένα πεντάλ», αφού τα ηλεκτρικά οχήματα μάς επιτρέπουν να μειώσουμε ταχύτητα – ή και να ακινητοποιηθούμε – αφήνοντας απλώς το γκάζι. Οι οδηγοί που το έχουν δοκιμάσει, κάνουν λόγο για μια πιο εύκολη και συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Λύνοντας όλους τους ενδοιασμούς με μία κίνηση

Το κόστος αγοράς και τα… logistics κάνουν πολλούς οδηγούς να αναβάλλουν – ή και να απορρίπτουν – τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Μέσα από το leasing, όμως, μπορούμε να αποκτήσουμε το όχημα της προτίμησής μας με ένα ανταγωνιστικό – και κυρίως σταθερό – μηνιαίο μίσθωμα. Και αν επιλέξουμε την κατάλληλη εταιρεία leasing, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η στροφή μας στην ηλεκτροκίνηση θα ολοκληρωθεί εύκολα και ομαλά.

Για παράδειγμα, εταιρείες όπως η LeasePlan, ηγέτιδα στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), προχωρούν και από τη δική τους πλευρά στην προώθηση βιώσιμων λύσεων που διευκολύνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ την καθιστούν και πιο συμφέρουσα για τους οδηγούς.

Μέσα από τις προσφορές leasing της LeasePlan μπορούμε να ανακαλύψουμε τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα οχήματα με ανταγωνιστικά μισθώματα και σύντομο χρόνο παράδοσης.

Όμως πού θα το φορτίζουμε; Ένας συνεργάτης της LeasePlan θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας από τη στιγμή που θα παραλάβουμε το όχημά μας, για να μας βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις φόρτισης για το σπίτι, το γραφείο ή το ταξίδι.

Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μας προβληματίζει. Από την επιλογή του οχήματος, μέχρι τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την ασφάλιση, οι άνθρωποι της LeasePlan θα μας υποστηρίξουν σε κάθε μας βήμα, ενώ όλες μας οι πρακτικές απορίες λύνονται μέσα από τα «μαθήματα» του Mr. E, του ειδικού σε θέματα ηλεκτροκίνησης.

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλες τις προσφορές  της LeasePlan.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024