Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και τι δώρα, δηλαδή, θα ανταλλάξουμε φέτος;

Και τι δώρα, δηλαδή, θα ανταλλάξουμε φέτος;

Τα πιο παράξενα Χριστούγεννα που θα έχουμε ζήσει ποτέ μας κοντοζυγώνουν. Μήπως να σκεφτούμε out of the box για τα φετινά δώρα που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας;

Με περιορισμένα οικονομικά και όχι την καλύτερη των διαθέσεων, οι φετινές γιορτές, λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξή τους, μας βρίσκουν κάπως μουδιασμένους.

Είναι λογικό. Οι γιορτές θέλουν πάρτυ, τραπέζια, φίλους, βόλτες, μέσα, έξω. Πάντα προσαρμοσμένα όλα αυτά τους καθενός μας τις δυνατότητες.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη μια ψευδαίσθηση ότι κάνουμε κάτι «μαζί». Μαζί στολίζουμε, μαζί τρώμε, μαζί ανοίγουμε τα δώρα. Κι ας βρίσκονται μακριά μας όσοι θα θέλαμε στ’ αλήθεια δίπλα μας… Μια οθόνη μπορεί να μας φέρει κοντά. Ένα τηλεφώνημα. Μια σκέψη, ακόμα, την ώρα που βάζουμε το αστέρι στην κορυφή του δέντρου και μυρίζει μνήμες παιδικές η διαδικασία ολόκληρη.

Φέτος, το δώρο που θα θέλαμε όλοι θα ήταν να τελειώσει μια για πάντα η παγκόσμια περιπέτεια του ιού, της καραντίνας που αυτός επιφέρει, των συνεπειών που έχουμε ήδη αρχίσει να νιώθουμε στο πετσί μας. Για κάποιους, το δώρο θα ήταν να επιστρέψουν από τα νοσοκομεία οι δικοί τους άνθρωποι, για άλλους να μπορέσουν να δουλέψουν επιτέλους, για τους παππούδες να σφίξουν δίχως φόβο τα εγγόνια στην αγκαλιά τους, για τα νεαρά ζευγάρια του λυκείου να φιληθούν στην μέση του δρόμου χωρίς μάσκες, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Τι πιο απτό μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε, όμως, κάτι που, καλώς ή κακώς, μπορούμε να φτιάξουμε ή να προμηθευτούμε; Πάρτε ιδέες:

Για τον συγκάτοικό μας στην τρέλα

Για τον σύντροφο, σύζυγο, έρωτα που περάσαμε μαζί του αυτήν την καραντίνα ή και την προηγούμενη, μπορούμε να γράψουμε μερικές σκέψεις μας στο χαρτί. Να του πούμε ένα «ευχαριστώ που το μοιράστηκε όλο αυτό μαζί μας και ένα σ’ αγαπώ γιατί το νιώθουμε ούτως ή άλλως.

Για τους κολλητούς που βλέπουμε σπάνια ή που βρίσκονται μακριά μας

Στον διαβαστερό, μια δωροκάρτα από κάποιο μεγάλο ή μικρότερο βιβλιοπωλείο για να προμηθευτεί τα βιβλία του. Στον κοσμοπολίτη, ένα ανοιχτό εισιτήριο για το ταξίδι που θα κάνουμε μαζί του όταν όλα γίνουν παρελθόν. Στην πολυάσχολη, μια συνεδρία μασάζ ή ευεξίας στο αγαπημένο μας κέντρο αισθητικής. Στην φιλόζωη, τροφές και αξεσουάρ για τα ζωάκια της.

Για τους γονείς και τους παππούδες

Μια έκπληξη. Να πάμε κάτω από το σπίτι να τους πούμε ένα γεια. Να στείλουμε λουλούδια ή ένα καλάθι με καλούδια (κρασί, ξηροκάρπια, γλυκά) με μια κάρτα με ειλικρινείς κουβέντες καρδιάς. Να ετοιμάσουμε ένα βίντεο με τα παιδιά μας να τους λένε τα κάλαντα ή να το κάνουμε  εμείς, να γίνουμε, για χάρη τους, και πάλι παιδιά.

Άλλες ιδέες, πάσας χρήσης

Έξυπνα, χρηστικά δώρα με συμβολισμό, να τι θα έδινε χαρά στους γύρω μας φέτος. Μια ωραία εσπρεσιέρα, για καλό καφέ στο σπίτι. Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου για τις εξορμήσεις στην θάλασσα το καλοκαίρι που κοντοζυγώνει ευοίωνο. Όμορφα σημειωματάρια και στιλό. Είδη περιποίησης προσώπου και σώματος για την τέλεια εκμετάλλευση του κενού χρόνου.

Να μην ξεχάσουμε αυτούς που μπορεί να μην χρειάζονται κανένα δώρο, αλλά ίσως μια μικρή ενίσχυση στο σούπερ μάρκετ της εβδομάδας τους. Μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας γλυκά και καλούδια και, μέσα σε ένα περιποιημένο σελοφάν, να τα δώσουμε σε αυτούς που σκεφτήκαμε φέτος. Διάφορα σωματεία (καλλιτεχνών και όχι μόνο) καλούν φέτος σε βοήθεια όλους μας: μια σακούλα με τρόφιμα μπορεί να ομορφύνει τα Χριστούγεννα κάποιου συμπολίτη μας.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024