Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στρατιωτικοί γιατροί : «Από την πρώτη στιγμή στη μάχη του κοροναϊού στρατιωτικά νοσοκομεία και προσωπικό»

Στρατιωτικοί γιατροί : «Από την πρώτη στιγμή στη μάχη του κοροναϊού στρατιωτικά νοσοκομεία και προσωπικό»

«Το μόνο που ζητάμε είναι να αφήσουν ήσυχο το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και ανεπηρέαστα τα στρατιωτικά νοσοκομεία να κάνουν τη δουλειά τους για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας από την πανδημία», αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου των αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

«Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μπήκαν στη μάχη κατά του κοροναϊού και διέθεσαν προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό, εναρμονιζόμενα με τα λοιπά νοσοκομεία του ΕΣΥ», αναφέρουν οι στρατιωτικοί γιατροί και καταγγέλλουν τις «ανοίκειες, σκόπιμες και ανεδαφικές επιθέσεις» που δέχονται τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και τα social media, μετά την απόφαση για επιστράτευση στον αγώνα κατά της πανδημίας και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

«Το μόνο που ζητάμε είναι να αφήσουν ήσυχο το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και ανεπηρέαστα τα στρατιωτικά νοσοκομεία να κάνουν τη δουλειά τους για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας από την πανδημία, άλλωστε ο λαός θα κρίνει την προσφορά τους με τη λήξη της», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του Συνδέσμου των αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΔΣ του Συνδέσμου αποφοίτων ΣΣΑΣ στην τακτική διαδικτυακή συνεδρίασή του εξέτασε και θέματα που σχετίζονται με την covid-19 και μεταξύ αυτών και κάποιες συκοφαντίες, αναίτιες επιθέσεις και ψεύδη που διακινούνται σκόπιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των στρατιωτικών νοσοκομείων και των στρατιωτικών ιατρών σχετικά με τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ΔΣ Αποφοίτων ΣΣΑΣ έχει μια ολοκληρωμένη και σε βάθος εικόνα από όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό για την πανδημία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και στα αντίστοιχα θεσμικά επιστημονικά ιατρικά όργανα και ειδικές επιτροπές, στον ΠΙΣ, στον ΙΣΑ, κλπ, στο εσωτερικό και εξωτερικό. Και τούτο διότι ότι πολλά από τα μέλη του Συνδέσμου μας συμμετέχουν ενεργά στα όργανα αυτά ενώ εκούσια έχουν εμπλακεί με σκοπό την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της φονικής νόσου.

Το ΔΣ καταδικάζει όλες τις ανοίκειες, σκόπιμες και ανεδαφικές επιθέσεις στα ΜΜΕ & ΜΚΔ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα στελέχη τους και στηρίζει αμέριστα τις Διοικήσεις όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων της χώρας για το άκρως επιτυχημένο έργο που επιτελούν κατά του κορονοϊού, συνδράμοντας την πολιτεία και το υπ. υγείας.

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μπήκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού και διέθεσαν προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό, εναρμονιζόμενα με τα λοιπά νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναφέροντας παρακάτω και ενδεικτικά μερικές σχετικές δράσεις:

-Το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, διατέθηκε εξ ολοκλήρου στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο covid-19.
-Έχουν αναπτυχθεί κλινικές covid-19 σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία, Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας διαθέτοντας μαζί και τις αντίστοιχες κλίνες ΜΕΘ.

-Στρατιωτικοί Ιατροί ε.α. οργάνωσαν και συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας που ίδρυσε για την covid19 η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στο κτήριο «Κόσμος».

-Το 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Βαλκανίων, λόγω της έκτασης της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα, λειτουργεί με όλους τους στρατιωτικούς ιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του, ως νοσοκομείο covid-19 και ενίσχυσή του με επί πλέον υγειονομικό-ιατρικό προσωπικό άλλων περιοχών.

-Στον προαύλιο χώρο 424 ΓΣΝΘ έχει πλήρως αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας, μεγάλο σύγχρονο φορητό-κινητό νοσοκομείο που χρησιμοποιήθηκε στο Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ. Για τη στελέχωση του ήδη έχει αποσπασθεί επί πλέον υγειονομικό προσωπικό (στρατιωτικοί ιατροί-νοσηλευτές) από άλλες περιοχές με επείγουσες διαδικασίες.

-Η ίδια η ΣΣΑΣ, το «φυτώριο» των στρατιωτικών ιατρών αλλά και οι λοιπές ειδικότητες μαθητών της που φοιτούν στην ιατρική και σε άλλες σχολές του ΑΠΘ και μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), συνέδραμαν εθελοντικά από τον περασμένο Μάρτιο τα Εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 του ΕΟΔΥ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πέραν των ανωτέρω και ανεξάρτητα από την πανδημία, οι στρατιωτικοί ιατροί συνδράμουν σε μόνιμη βάση επαρχιακά νοσοκομεία του ΕΣΥ σε κρίσιμες ειδικότητες (καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, χειρουργοί κλπ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπου αποσπώνται με αποφάσεις της υπηρεσίας ανεξάρτητα από την επιθυμία τους.

Επίσης πολύ συχνή και σε τακτική βάση, άγνωστη όμως στο ευρύ κοινό, είναι η εθελοντική συνδρομή των στρατιωτικών ιατρών και των τριών Κλάδων των ΕΔ σε κοινωνικές δράσεις όπου ενεργούν εξετάσεις και λοιπές ιατρικές πράξεις επ΄ωφελεία των κατοίκων σε απομακρυσμένα νησιά και σε δυσπρόσιτες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού και των στρατιωτικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας τιμά το υγειονομικό σώμα των ΕΔ που όπως και στο παρελθόν με αυτοθυσία και απώλειες βρέθηκε πολύ κοντά στα πεδία των μαχών για την ελευθερία του έθνους. Μια τέτοια επίπονη μάχη δίνουν και σήμερα τα στελέχη αυτά κατά του κορονοιού, χωρίς να επιζητούν δάφνες και επιβράβευση για το έργο τους, απλά κάνουν το καθήκον τους το οποίο σημειωτέον δεν δημοσιοποιείται ούτε και γίνεται ευρύτερα γνωστό στα ΜΜΕ.

Την ελάχιστη επιβράβευση στα στελέχη του υγειονομικού σώματος και τη θεσμική δημοσιοποίηση του έργου τους προσπαθεί να κάνει σήμερα ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ για να αντιμετωπίσει τις σκόπιμες συκοφαντίες εναντίον των στρατιωτικών ιατρών και των στρατιωτικών νοσοκομείων, ευτυχώς από λίγους μεμονωμένους και γραφικούς συκοφάντες.

Το μόνο που ζητάμε είναι να αφήσουν ήσυχο το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και ανεπηρέαστα τα στρατιωτικά νοσοκομεία να κάνουν τη δουλειά τους για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας από την πανδημία, άλλωστε ο λαός θα κρίνει την προσφορά τους με τη λήξη της.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ είναι σε συνεχή εγρήγορση όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας και της προόδου ανάπτυξης των εμβολίων που επίκειται να εγκριθούν και παρέχει τη συνδρομή του σε όλα τα εμπλεκόμενα με την covid-19 θεσμικά όργανα του υπουργείου υγείας.

Ευελπιστούμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι με την έναρξη των εμβολιασμών θα επανέλθει το κλίμα αισιοδοξίας στην κοινωνία. Μέχρι όμως την απομάκρυνση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού ενθαρρύνουμε όλους τους στρατιωτικούς ιατρούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως απαιτεί το καθήκον και ο όρκος του Ιπποκράτη και να γνωρίζουν ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ θα είναι αμέριστα δίπλα τους.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024