Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν : Επιστολή Ελλάδας- Ισπανίας- Ιταλίας- Μάλτας για μεταναστευτικό

Κομισιόν : Επιστολή Ελλάδας- Ισπανίας- Ιταλίας- Μάλτας για μεταναστευτικό

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έχει λάβει την επιστολή Ελλάδας- Ισπανίας- Ιταλίας- Μάλτας για το μεταναστευτικό

«Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει λάβει την επιστολή Ελλάδας- Ιταλίας- Ισπανίας- Μάλτας» ανέφερε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για τη μετανάστευση και τις εσωτερικές υποθέσεις, Γιανς Άνταλμπερ.

Σημείωσε ότι «η συζήτηση για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης είναι σε εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο» και προσέθεσε:

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υπογράφουν αυτή την επιστολή, θεωρούν τις προτάσεις της επιτροπής ως εποικοδομητική αρχή ώστε να γίνει η κοινή δουλειά που τώρα λαμβάνει χώρα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Giuseppe Conte, της Ισπανίας Pedro Sanchez και της Μάλτας Robert Abela, συνυπογράφουν και απευθύνουν κοινό υπόμνημα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις θέσεις τους στην υπό διαβούλευση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Οι τέσσερις πρωθυπουργοί των χωρών πρώτης εισόδου υπογραμμίζουν ότι οι κανόνες δεν πρέπει να είναι σαφείς μόνο ως προς τις ευθύνες των χωρών πρώτης εισόδου, αλλά και ως προς τους κανόνες αλληλεγγύης των κρατών μελών, ώστε η ευθύνη να είναι κοινή.

Τονίζουν ότι οι διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα δεν πρέπει να οδηγούν στη δημιουργία μεγάλων κλειστών κέντρων, ενώ δίνουν έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, τόσο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τις χώρες της Νότιας γειτονίας, όσο και σχετικά με ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024