Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το VW ID.3 στην κορυφή των ευρωπαϊκών ηλεκτρικών πωλήσεων

Το VW ID.3 στην κορυφή των ευρωπαϊκών ηλεκτρικών πωλήσεων

Λίγο μόλις μετά την έναρξη της εμπορικής του πορείας το πρώτο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής εποχής της VW κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων οδηγών σε ό,τι αφορά το ηλεκτροκίνητο είδος.

Αν και μόλις στο δεύτερο, πλήρη μήνα της εμπορικής του πορείας, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback της γερμανικής φίρμας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των ηλεκτρικών της Ευρώπης για το μήνα Οκτώβριο, προσπερνώντας το Renault Zoe το οποίο υπήρξε το δημοφιλέστερο του είδους κατά τους προηγούμενους μήνες. Για την ιστορία, το top 3 των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων μοντέλων στη γηραιά ήπειρο για τον μήνα Οκτώβριο συμπληρώνει το Hyundai Kona.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ID.3 κατέγραψε τον Οκτώβριο στην Ευρώπη πωλήσεις 10.315 μονάδων, το Renault Zoe 9.614 μονάδες ενώ το Hyundai Kona 5.999 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά συνολικά την χρονιά μέχρι το μήνα Οκτώβριο, δημοφιλέστερο ηλεκτρικό μοντέλο υπήρξε το Renault Zoe το οποίο τους πρώτους 10 μήνες του 2020 κατέγραψε 71.521 πωλήσεις ακολουθούμενο από το Tesla Model 3 το οποίο αξιώθηκε με 56.108 μονάδες.

Ως προς τη δημοτικότητα του μοντέλου της Tesla, αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι για το μήνα Οκτώβριο δεν υπάρχει καν στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των Ευρωπαίων σε ό,τι αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Επίσης βάσει των ίδιων στοιχείων που προέρχονται από το The European Electric Car Report του αναλυτή δεδομένων Matthias Schmidt, σε ορισμένες αγορές με ιδιαίτερη αδυναμία στην ηλεκτροκίνηση όπως η Νορβηγία το VW ID.3 μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αγοραστών ξεπερνώντας σε πωλήσεις οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και κατακτώντας για τον μήνα Οκτώβριο μερίδιο αγοράς 19%. Αντίστοιχες πρωτιές, σημείωσε το ID.3 στις εξίσου προηγμένες σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση αγορές της Ολλανδίας και Ιρλανδίας.

Συνολικά σε ό,τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη για το μήνα Οκτώβριο το γερμανικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο βρίσκεται στην 29η θέση. Για την ιστορία, το δημοφιλέστερο μοντέλο σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, ανεξαρτήτως τεχνολογίας για τον συγκεκριμένο μήνα είναι ένα ακόμα μοντέλο της VW και δεν είναι άλλο από το διαχρονικό best-seller της γερμανικής φίρμας, Golf.

Για στατιστικούς λόγους αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε ό,τι αφορά τα plug-in υβριδικής τεχνολογίας μοντέλα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η πρωτιά για τον μήνα Οκτώβριο ανήκει στην αντίστοιχη έκδοση της Mercedes-Benz A-Class με 4.209 μονάδες. Στα full-hybrid τεχνολογίας τα σκήπτρα παραμένουν στην Toyota και στο νέο Yaris η υβριδική έκδοση του οποίου κατέγραψε πωλήσεις 13.338 μονάδες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024