Γεραπετρίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου
«Εμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Την απάντησή του σχετικά με αναφορά που έκανε στην ΕΡΤ και προκάλεσε σάλο, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Γεραπετρίτης σε νέα δήλωσή του τονίζει:
«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ.»
Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί.
Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους.
Τι είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί στον υπουργό λέγοντας:
«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης», αλλά «αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».
Της κυβέρνησης, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους», «που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ», «που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων», «που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας».
«Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
- LIVE: Άρσεναλ – Άστον Βίλα
- Τατιάνα Σλόσμπεργκ: «Έχασε» τη μάχη με τον καρκίνο στα 35 της η εγγονή του Τζον Φ. Κένεντι
- Στα ύψη οι τιμές για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια και πίστες
- Ο Μακόλεϊ Κάλκιν άλλαξε τη ζωή του όταν ξέκοψε από τον πατέρα του – «Ένιωθα σαν ένα χάμστερ που έτρεχε στον τροχό»
- Ανακοίνωσε τον Οτμάν Μπουσαΐντ ο Άρης
- Αγορά εργασίας: Προστέθηκαν 126.000 νέοι άνεργοι τον Νοέμβριο


