Κοροναϊός : Προς το τέλος του έτους η επιστημονική άποψη του ΕΜΑ για τα εμβόλια
Στόχος του ευρωπαϊκού οργανισμού είναι να καταλήξει σε θετική εισήγηση σε αντίστοιχους χρόνους με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration-FDA), ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου για το εμβόλιο που παρουσιάζεται από την Pfizer, δήλωσε ο Εμερ Κουκ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19 τα οποία αιτούν έγκριση των ρυθμιστικών αρχών προς το τέλος του έτους σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Εμερ Κουκ.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Irish Independent, ο Κουκ αναφέρει: «Αν υποθέσουμε ότι όλα είναι θετικά – και πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα για να είμαστε βέβαιοι – αλλά στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε επιστημονική άποψη προς το τέλος του έτους».
«Αυτά (τα εμβόλια) αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα, πράγμα που είναι ελπιδοφόρο από επιστημονικής απόψεως, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή στα αποτελέσματα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τα αξιολογήσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα χωρίς να θέτουμε σε αμφισβήτηση τα συνήθη επιστημονικά μας στάνταρντ» εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA.
Στόχος του ευρωπαϊκού οργανισμού είναι να καταλήξει σε θετική εισήγηση σε αντίστοιχους χρόνους με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration-FDA), ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου για το εμβόλιο που παρουσιάζεται από την Pfizer, δήλωσε ο Εμερ Κουκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οργανισμός είναι πιθανόν να συστήσει τη χρήση των εμβολίων με βάση τα αποτελέσματα που έχουν σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο, λέει ο Τραμπ – Εκτροπή πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
- «Πόρτα» σε Τραμπ από Αυστραλία και Ιαπωνία για αποστολή πολεμικών πλοίων στα στενά του Ορμούζ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΣΤ’)
- Πέντε φρούτα που κάνουν τη διαφορά
- Αλλάζει ο καιρός τη Δευτέρα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Fitness γεύματα στα εστιατόρια

