Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίδυμο - «κλειδί» στον Ολυμπιακό

Δίδυμο – «κλειδί» στον Ολυμπιακό

Ραφίνια κι Εμβιλά ξεχώρισαν στο ντέρμπι

Ενα χτύπημα της μπάλας με το αριστερό. Από εκείνα τα μυστήρια, που δείχνουν σε μια στιγμή την ποιότητα αλλά και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του – κατά τα άλλα δεξιοπόδαρου – ανδρός. Γκολ κανονική αλεγρία, από κάποιον με χάρισμα. Τον τελευταίο που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και έπειτα ένα τάκλιν βραζιλιάνικο. Απευθείας από τις… παραλίες του Ρίο. Τόσο όσο για να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Μαουρίσιο (85′) στην πιο μεγάλη στιγμή των «απέναντι».

Ο Πέδρο Μαρτίνς βάφτισε false 9 τον Φορτούνη, έπειτα από καιρό. Επεισε και τον Ραφίνια να βγάλει από την ντουλάπα με τις αναμνήσεις την εποχή που ανεβοκατέβαινε σαν καθαρόαιμο (και) τον αριστερό διάδρομο της «Αλιάνζ Αρίνα».

Δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο. Ούτε από την – σχεδόν υποχρεωτική – ιδέα του, ούτε από την εφαρμογή της. Οι δύο τους έκριναν εν πολλοίς το σαββατιάτικο ματς στο Φάληρο. Τις μεγάλες του στιγμές. Ο ένας το έβαλε, ο άλλος το… έβγαλε στην ιστορία αυτού του παράξενου 1-0 που έδωσε στις δύο ομάδες από ένα ημίχρονο, αλλά όχι και το ίδιο αποτέλεσμα.

Και ανάμεσά τους; Ο Γιαν Εμβιλά. Η μια ακόμη απόδειξη πως ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά τι κάνει όταν κοιτάζει στη γαλλική αγορά. Ο νταμπλούχος που διαθέτει στην καρδιά του γηπέδου έναν κανονικό «μετρονόμο». Εναν χαρισματικό χαφ που ελέγχει τα δύο μέρη του παιχνιδιού με τον ίδιο απλοϊκό τρόπο: Πασάροντας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πάσες του γάλλου «μαέστρου» έδειξαν… επίθεση, χαρακτηριστική εκείνη η 45άρα που έφτιαξε τη φάση του 1-0. Στο δεύτερο έκαναν την καλύτερη «άμυνα» στην πίεση του Παναθηναϊκού. Των Πράσινων που ποιος ξέρει αν θα ξαναβρούν σύντομα τέτοια ευκαιρία. Τόσο «στριμωγμένο» τον μεγάλο αντίπαλό τους σε μια ατελείωτη λίστα με απόντες. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχασε στο δεύτερο ημίχρονο. Εχασε στο πρώτο. Στον σχηματισμό του Μπόλονι (4-4-2) με χαφ λιγότερο στον άξονα. Στο ότι δεν μπόρεσε ούτε να… ξεμυτίσει ως ότου η στιγμή του Φορτούνη να δώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην αναμέτρηση.

Ακόμη και έτσι λοιπόν το συμπέρασμα ίδιο. Τη διαφορά την έκανε η – ατομική – ποιότητα. Τα ποδοσφαιρικά «κυβικά». Σε μια νύχτα που ο Μαρτίνς γνώριζε καλά πως αν το ματς κρίνονταν ξανά στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή τη φορά οι πιθανότητες δεν θα ήταν υπέρ του καθώς δεν διέθετε εναλλακτικό σχέδιο. Μέσα σε τόση ατυχία, το πρώτο φετινό γκολ του Ολυμπιακού σε πρώτο μισό. Δώρο κανονικό…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024