Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών

ΣΥΡΙΖΑ: Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών

«Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές - Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

«Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές – Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη.

Γιατροί του ΕΣΥ στις επιταγμένες κλινικές

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ, να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη».

Λιγότερες οι προσλήψεις από τις αποχωρήσεις

Την ανάγκη έστω και τώρα, να εισακουστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, όπως έχει διατυπωθεί από τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, για ένα εξάμηνο σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού και με Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης,  μιλώντας σήμερα στο MEGA, πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται «προχειρότητα σε σχέση με την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας» και ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας όλο το προηγούμενο οκτάμηνο.

Σε σχέση με τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι οι προσλήψεις που έγιναν είναι λιγότερες από τις αποχωρήσεις, καθώς και ότι το υφιστάμενο προσωπικό πρέπει να στηριχθεί με ένα, έστω έκτακτο, επίδομα, λόγω Χριστουγέννων.

Εμμονή στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε για τις χαμηλές δαπάνες υγείας της Ελλάδας, σε σχέση με άλλες χώρες, τάση που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, αναδεικνύοντας «τις εμμονές, ιδεολογικές και πολιτικές, του χώρου της ΝΔ περί ιδιωτικοποίησης της υγείας».

«Σημασία έχει τι δεν έγινε, ως μόνιμο μέτρο στήριξης και θωράκισης του συστήματος υγείας, τους προηγούμενους οκτώ μήνες. Εδώ, δυστυχώς οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες», τόνισε.

«Ενώ θα έπρεπε,πέρα από τις έκτακτες δαπάνες, να υπάρξει και ένα μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο στήριξης το οποίο να αποτυπώνεται στους επόμενους Προϋπολογισμούς, σε σχέση με μόνιμες προσλήψεις, με μηχανήματα κλπ που είναι αναγκαία για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας, εδώ ακολουθείται ακριβώς το αντίθετο. Αυτό είναι απορίας άξιο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Δεύτερη από το τέλος στις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι αν κανείς το συνδυάσει με το γεγονός ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος, στην κατάταξη των δαπανών σε σχέση με τη δημόσια υγεία, όπως ανακοινώθηκαν επίσημα, όχι από εμάς, όχι από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά από τον ΟΟΣΑ, οι δαπάνες της χώρας, αντιλαμβάνεστε ότι εδώ δεν πρόκειται απλά και μόνο για ένα λάθος, για μια παράλειψη.

Νομίζω ότι σχετίζεται με τις εμμονές, ιδεολογικές και πολιτικές,του χώρου της ΝΔ περί ιδιωτικοποίησης της υγείας. Θυμόσαστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έλεγε ότι «θα πετάξουμε λεφτά» εάν κάνουμε αυτά που μας εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στήριξη του ΕΣΥ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024