Απαντήσεις για το έκτακτο βοήθημα στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τη συνέχιση των rapid test στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντήσεις για το έκτακτο βοήθημα στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τη συνέχιση των rapid test στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε πως με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τετάρτη διπλασιάζεται το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον μήνα Δεκέμβριο, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογα είχε δοθεί εκτάκτως βοήθημα και τον Μάιο.

«Πρόκειται για λίγο περισσότερο από 482.000 συμπολίτες μας-δικαιούχους σε 256.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τους ενισχύσει αυτή τη δύσκολη χρονιά» υπογράμμισε.

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διπλασιάζεται για όλους οριζόντια για τον Δεκέμβριο. Παράλληλα εντάσσονται νέοι δικαιούχοι στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες -οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που ζούσαν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα όπως είπε η κυρία Μιχαηλίδου, δίνεται παράταση για άλλους τρεις μήνες για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ, ενώ για τα οικογενειακά επιδόματα σημείωσε πως «για τον προϋπολογισμό του 2021 εντάσσουμε υψηλότερα ποσά για τα επιδόματα και το επίδομα παιδιού».

Όπως σημείωσε, οι οικογένειες που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα θα αυξηθούν καθώς τα εισοδήματα των πολιτών έχουν πέσει λόγω της κρίσης που επέφερε η πανδημία. «Σε μελλοντικό χρόνο θα καθοριστεί αν θα αλλάξει κάτι στο ποσό που δίνεται στους δικαιούχους» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, επισήμανε ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται.

«Μέχρι τώρα γίνονταν μοριακά τεστ και rapid test από τον ΕΟΔΥ κάθε δύο εβδομάδες, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται rapid test κάθε εβδομάδα σε όλους τους εργαζομένους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ίσως δειγματοληπτικά σε κάποιους ωφελουμένους» υποστήριξε, τονίζοντας ότι τα γρήγορα τεστ θα διενεργούνται από τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr