Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα παλιό γυμναστήριο μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Άμστερνταμ

Ένα παλιό γυμναστήριο μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Άμστερνταμ

Η βιομηχανική αίθουσα που χρησίμευε ως χώρος άθλησης μετατράπηκε σε πολυτελή και φιλόξενη κατοικία.

Λεπτομέρειες από ξύλο και ατσάλι βαμμένο σε μαύρο χρώμα χαρακτηρίζουν τους εσωτερικούς χώρους του εντυπωσιακού διαμερίσματος «The Gymnasium» το οποίο φτιάχτηκε εκεί που βρισκόταν μια παλιά αίθουσα άθλησης στην Ολλανδία. 

Το διαμέρισμα, αντισυμβατικό αλλά την ίδια στιγμή ζεστό και φιλόξενο βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Άμστερνταμ και είναι αυτή τη στιγμή το σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας.

Ένας χώρος βιομηχανικός αλλά και ζεστός

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, Robbert De Goede, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος οικείος και βιώσιμος. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μινιμαλιστική, βιομηχανική προσέγγιση όσον αφορά στο αρχιτεκτονικό κομμάτι και μια πολύ προσωπική προσέγγιση στα φινιρίσματα, η οποία να αντικατοπτρίζει και τους πελάτες μας – την ιδιοκτήτρια μιας επωνυμίας ρούχων και έναν παιδίατρο» αναφέρει το αρχιτεκτονικό στούντιο που ανέλαβε το κτίριο. 

«Είναι μια πολύ προσγειωμένη οικογένεια γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος άνετος και πολυτελής ο οποίος όμως αποφεύγει να θυμίζει εκθεσιακό χώρο για ντιζαϊνάτα αντικείμενα». 

Οι κύριοι χώροι του «Γυμναστηρίου» βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ ο ημιώροφος που προστέθηκε στην περίμετρό του φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

Οι αρχιτεκτονικές επεμβάσεις

Στο υπόγειο, που ήταν μέρος του αρχικού κτιρίου, βρίσκεται το γυμναστήριο, η σάουνα και ο τεχνικός εξοπλισμός της κατοικίας. Το ύψος του υπογείου ήταν αρχικά μόλις 1,2 μ. οπότε, για να εξασφαλίσει την χρηστικότητα του, το στούντιο αποφάσισε να ανεβάσει την οροφή δημιουργώντας ένα άνετο, υπερυψωμένο σαλόνι πάνω από αυτό, στο ισόγειο.

Προσβάσιμο μέσω μιας μεγάλης σκάλας που θυμίζει γήπεδο, το σαλόνι προσφέρει στην οικογένεια ένα πιο απομονωμένο, ήσυχο σημείο που χρησιμεύει ως καθιστικό, χώρος ανάγνωσης ή home cinema.

Το μοναδικό στοιχείο του γυμναστηρίου που κρατήθηκε αμετάβλητο ήταν ο υπάρχων ατσάλινος σκελετός του. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος κυριαρχεί το ξύλο και έπιπλα με διαφορετικές υφές που προσδίδουν ζεστασιά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024