Με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Γερμανία αύριο, Τετάρτη, ολοκληρώνεται η 6μηνιαία ελληνική προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Γερμανία αύριο, Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι, ολοκληρώνεται η 6μηνιαία ελληνική προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει διαδικτυακά.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προεδρεύσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού.

Απολογισμός της ελληνικής προεδρίας

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα προβεί σε έναν απολογισμό της ελληνικής προεδρίας, ενώ, στη συνέχεια, θα παραδώσει στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας (Heiko Maas), η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το επόμενο εξάμηνο.

Η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν περί ώρα 2:30 μμ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr