Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΗΕ για την πρόκληση Ερντογάν στα Βαρώσια : Να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες

Ο ΟΗΕ για την πρόκληση Ερντογάν στα Βαρώσια : Να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε για την αποφυγή μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί, αντιδρώντας δια του εκπροσώπου του στην προκλητική φιέστα Ερντογάν στα Βαρώσια.

Πολύ στενά και με ανησυχία τα Ηνωμένα Εθνη παρακολουθούν όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στο Βαρώσι, ανέφερε ο Στεφάν Ντουζουρίκ, εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το προχθεσινό πικνίκ του Ερντογάν στην περίκλειστη περιοχή και τις δηλώσεις για λύση δύο κρατών.

«Αμετάβλητη η θέση μας»

«Η θέση μας σχετικά με τα Βαρώσια παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως λέμε συχνά. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό και ο Γενικός Γραμματέας καλεί τα μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και που ενδεχομένως θα υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο για τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών».

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ επανέλαβε την πρόσκληση προς τα μέρη «να εμπλακούν σε διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αρχίσουμε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Παραμένουμε δεσμευμένοι να στηρίξουμε τις δύο πλευρές στην αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας. Και επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητά μας να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για τη σύγκληση μιας άτυπης συνάντησης 5+ των Ηνωμένων Εθνών σε κατάλληλο στάδιο. Τελικά τα μέσα για μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο είναι στα χέρια των μερών», πρόσθεσε.

Για τα περί δύο κρατών

Ο κ. Ντουζουρίκ ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να πει κάτι σχετικά με πιθανό ταξίδι της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ.

Στο ερώτημα του ΚΥΠΕ για τις δηλώσεις Ερντογάν περί δύο κρατών, που είναι σε αντιδιαστολή με τα όσα αναφέρει επανειλημμένα στις δηλώσεις του ο ΓΓ περί επανάληψης της διαδικασίας στη βάση των 6 σημείων του, ο κ. Ντουζουρίκ είπε ότι «η θέση του ΓΓ παραμένει αμετάβλητη. Την παρέθεσε ο ίδιος σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η θέση μας είναι αμετάβλητη. Θα σας αφήσουμε να κάνετε τη σύγκριση και την αντιπαράθεση».

Πηγή: sigmalive.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024