Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το κακόγουστο σόου στα Βαρώσια ο Τατάρ πάει Αζερμπαϊτζάν

Μετά το κακόγουστο σόου στα Βαρώσια ο Τατάρ πάει Αζερμπαϊτζάν

Προσπάθεια του Ερντογάν να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος διεθνώς

Αμέσως μετά την κιτς φιέστα που οργάνωσε στα κατεχόμενα Βαρώσια ο Ερντογάν αποστέλλει το (φερέφωνό του) νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο την αναγνώριση ή την αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για τον Ερντογάν ώστε να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος. Και τούτο γιατί: Στις ΗΠΑ υπάρχει κενό εξουσίας με τα καπρίτσια του Τραμπ να μην αναγνωρίζει την ήττα του.

Η ΕΕ απλώς παρακολουθεί τα γεγονότα στη ΝΑ Μεσόγειο και κυρίως στο Κυπριακό παραμένει ως… θεατής και το μόνον που πράττει είναι να εκδίδει ανακοινώσεις καταδίκης των επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας. Επιπλέον οι εξελίξεις στον Καύκασο και η νίκη των Τούρκων- Αζέρων στο μέτωπο του Ναγκόρνο- Καραμπάχ κατά των Αρμενίων, δίνουν άλλη διάσταση της παρεμβατικότητας της Τουρκίας στην περιοχή.

Ερντογάν και Τατάρ κάνουν ήδη λόγο για δύο κράτη στην Κύπρο με τον Ερντογάν να προτρέπει τον Ερσίν Τατάρ να αρχίσει περιοδείες σε φιλικές προς την Τουρκία χώρες, για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εως τώρα καμία χώρα δεν αναγνωρίζει το κατοχικό καθεστώς παρά μόνον η Τουρκία.

Κατά καιρούς ορισμένες χώρες, όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές έκαναν απόπειρες αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αλλά μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ και του ΟΗΕ πήραν την αναγνώριση πίσω. Στην πραγματικότητα ο Τατάρ και κατά επέκταση ο Ερντογάν θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις χώρες που αποστέλλουν κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα στην επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους, όπως η Κροατία, το Τσαντ, η Γκάνα, η Βουλγαρία και άλλες (συνολικά 12).
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ δεν έχασε την ευκαιρία και κάλεσε τον κατοχικό ηγέτη στη χώρα του και θα τον υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους δήθεν για να συνομιλήσουν.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024