Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Επιπλέον μέτρα υπεράσπισης και προστασίας των LGBTQI ατόμων - Δηλώσεις

ΕΕ: Επιπλέον μέτρα υπεράσπισης και προστασίας των LGBTQI ατόμων – Δηλώσεις

Η Επιτροπή πρότεινε την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων, ιδίως όσον αφορά την απασχόληση και τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους, επίσης από τη διαδικτυακή ρητορική μίσους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πέμπτη μια στρατηγική κίνηση για την ισότητα των λεσβιών, των gay ανδρών, των αμφιφυλόφιλων, των intersex, των τρανς κλπ (LGBTIQ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών, καθώς ορισμένες χώρες εντείνουν τη ρητορική ενάντια των ΛΟΑΤ.

Τι κίνηση έγινε;

Η Επιτροπή πρότεινε την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων, ιδίως όσον αφορά την απασχόληση και τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους, επίσης από τη διαδικτυακή ρητορική μίσους, συμπεριλαμβάνοντας το ομοφοβικό έγκλημα μίσους και τη ρητορική μίσους στον κατάλογο των εγκλημάτων.

Το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε επιθυμεί επίσης το σεβασμό των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ πέρα ​​από τα σύνορα της Ε.Ε, ώστε να διασφαλιστεί ότι η διαφορετική νομοθεσία στις χώρες της Ε.Ε δεν σημαίνει ότι ένα παιδί σε μια οικογένεια ΛΟΑΤ παύει νόμιμα να είναι μέλος αυτής της οικογένειας μόλις περάσει τα σύνορα.

«Όλοι πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να είναι αυτοί που είναι – χωρίς φόβο ή διωγμό. Εκεί προσβλέπει η Ευρώπη και αυτό υποστηρίζουμε», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια Vera Jourova.

«Αυτή η πρώτη στρατηγική σε επίπεδο Ε.Ε θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση», είπε.

Συντηρητικοποίηση

Η Ουγγαρία πρότεινε την Τρίτη μια συνταγματική τροποποίηση ότι τα παιδιά θα μεγαλώνουν με μια χριστιανική ερμηνεία των ρόλων του φύλου, καθώς οι κυβερνώντες εθνικιστές στρέφονται στη ρητορική ενάντια των ΛΟΑΤ για να βρούνε υποστήριξη.

Την Τετάρτη, η Βουδαπέστη πρότεινε επίσης νομοσχέδιο που θα απαγόρευε ουσιαστικά την υιοθεσία από ζευγάρια του ιδίου φύλου σε ό,τι ανέφεραν οι ομάδες δικαιωμάτων, γεγονός που συνιστά επίθεση στην κοινότητα των ΛΟΑΤ.

Το κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας, το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο με εκλογές το 2022, τοποθετείται όλο και περισσότερο με ρητορική κατά των ΛΟΑΤ καθώς η πανδημία έπληξε την οικονομία, ακολουθώντας το παράδειγμα του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος PiS στην Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας της Πολωνίας νωρίτερα φέτος, η ομοφοβία και η ρητορική κατά των ΛΟΑΤ ήταν το επίκεντρο της εκστρατείας του PiS και του προέδρου.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 43 τοις εκατό των ΛΟΑΤ ατόμων πέρυσι δήλωσε ότι αισθάνθηκε διακρίσεις έναντι 37 τοις εκατό το 2012, παρόλο που αυξάνεται η αποδοχή των ΛΟΑΤ από την Ε.Ε, ανέφερε η Επιτροπή.

Πέρυσι, το 76% των πολιτών της Ε.Ε δήλωσε ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, ανέφερε η Επιτροπή, σε σύγκριση με το 71% το 2015. «Είναι 2020 και το μίσος και οι διακρίσεις ατόμων που ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες δεν ανήκει στην Ευρώπη», δήλωσε η Jurova.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024