Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ : Πώς ο Ντάνιελ Λεμπ κατάφερε να βγάλει 400 εκατ. δολάρια

Εκλογές ΗΠΑ : Πώς ο Ντάνιελ Λεμπ κατάφερε να βγάλει 400 εκατ. δολάρια

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Λεμπ του αμερικανικού επενδυτικού fund Third Point, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές του μετεκλογικού ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές

Πόνταρε στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και έγινε πλουσιότερος κατά… 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Λεμπ του αμερικανικού επενδυτικού fund Third Point, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές του μετεκλογικού ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο έμπειρος διαχειριστής κατάφερε να επωφεληθεί από την αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς η νευρικότητα της προεκλογικής περιόδου έδωσε πολύ γρήγορα τη θέση της στο ράλι της μετεκλογικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street έχασε το 6% της αξίας του.

Όμως, μέσα σε τρεις ημέρες -από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου- κατόρθωσε να παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 7%. Ο ίδιος, παρά την αβεβαιότητα του Οκτωβρίου, διατήρησε την έκθεσή του στις αμερικανικές μετοχές, την οποία μάλιστα αύξηση ακόμη περισσότερο, καθώς πλησίαζε η ώρα της κάλπης.

Σε βιντεοκλήση με επενδυτές, ο Λεμπ είχε εξηγήσει ότι ως αποτέλεσμα της έρευνας της εταιρείας και της χρήσης δεδομένων από παρόχους, δεν ανησυχούσε υπερβολικά για την επίδραση των εκλογών στις αγορές, σύμφωνα με πηγή των FT. Πολλοί διαχειριστές fund απέφυγαν να κάνουν πονταρίσματα στις εκλογές, καθώς είχαν «καεί» από τη σοκαριστική νίκη του Τραμπ το 2016.

Η υπομονή και η επιμονή του απέδωσαν τελικά καρπούς, καθώς το μετεκλογικό ράλι στις μετοχές των εταιρειών τού απέφερε κέρδη, τα οποία άγγιξαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024