Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο : Πορεία στις 17 Νοέμβρη στην πρεσβεία των ΗΠΑ από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολυτεχνείο : Πορεία στις 17 Νοέμβρη στην πρεσβεία των ΗΠΑ από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου και το χώρο όπου στεγαζόταν το κτίριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ και από εκεί συμβολική πορεία ολιγομελούς αντιπροσωπείας του στην πρεσβεία των ΗΠΑ προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη, τονίζοντας ότι θα τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις και μάσκες). 

Κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου και το χώρο όπου στεγαζόταν το κτίριο του ΕΑΤ – ΕΣΑ και από εκεί συμβολική πορεία ολιγομελούς αντιπροσωπείας του στην πρεσβεία των ΗΠΑ προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη, τονίζοντας ότι θα τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις και μάσκες).

Σημαντικό μάθημα δημοκρατίας

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε των αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι και σήμερα να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει την κυβέρνηση ότι στο πλαίσιο της πανδημίας και ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται:

Συνθήκες έντασης

«Η κυβέρνηση της ΝΔ την στιγμή που οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας, προσπαθεί μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου να δημιουργήσει συνθήκες έντασης. Ειδικά ο κ. Χρυσοχοϊδης που έχει καταφέρει να χάσει μέσα από τα χέρια τέσσερα στελέχη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ποντάρει στην ένταση ως σωσίβιο για την πολιτική του αποτυχία.

Η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε των αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι και σήμερα να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει ότι κοινωνικοί φορείς και κόμματα οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας Υγείας και της ζωής.

Ως εκ τούτου, παράλληλα με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ και από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ».

Να συλλάβει τον Παππά

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με τις τότε δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη ότι όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις στις 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου καθώς και ο εορτασμός του Πάσχα δεν είχε ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του λέγοντας ότι θα πρέπει «να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη των αποστάσεων και των βασικών κανόνων της αποφυγής συνωστισμού ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους λέγοντας ότι όλα αυτά θα λάβουμε υπόψη μας.

Τόνισε παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως «θα περιμέναμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να συλλάβει τον Παππά και όχι να μας πει τι θα κάνει με την πορεία του Πολυτεχνείου».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ακόμα μέρες μέχρι τις 17 Νοέμβρη και μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με τους φορείς και θα έρθει σε συνεννόηση ώστε τα μηνύματα ενότητας και εγρήγορσης του λαού να εκφραστούν λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης.

Lockdown στο απαγορευτικό από μαζικούς φορείς

Υπενθυμίζεται ότι μαζικοί φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και η ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες ότι θα πραγματοποιήσουν, στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά το παράδειγμα της απεργιακής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, την πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την αμερικανική πρεσβεία.

Παράλληλα οι ίδιοι φορείς έχουν διαμηνύσει προς την κυβέρνηση ότι δεν επρόκειτο να αποδεχτούν απαγορευτικό για τον εορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου, όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του lockdown.

20η μέρα χωρίς τη σύλληψη Παππά

Επισημαίνεται δε, ότι ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν επίσης δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μάλιστα το ΜέΡΑ25 σε καθημερινή βάση θέτει το θέμα της σύλληψης του φυγόποινου χρυσαυγίτη Παππά και σε σημερινή του ανακοίνωσή απευθύνεται εκ νέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τονίζει:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη σε μια εβδομάδα έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου και φανταζόμαστε ότι θέλετε να είναι ειρηνική και ανέφελη. Μήπως θα ήταν σώφρον να έχετε φυλακίσει όλους τους ναζί μέχρι τότε; 20η μέρα χωρίς τη σύλληψη του Παππά».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024