Κοροναϊός : 2.448 νέα κρούσματα και 14 θάνατοι – Στους 196 οι διασωληνωμένοι
Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα επιμένουν οι αριθμοί σχετικά με την πανδημία στη χώρα. Αν και μειωμένα συγκριτικά με χθες, τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 2.448 εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου
Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα επιμένουν οι αριθμοί σχετικά με την πανδημία στη χώρα. Αν και μειωμένα συγκριτικά με χθες, τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 2.448 εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.
Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν 14 ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 715, ενώ νέο ρεκόρ καταγράφηκε στους διασωληνωμένους που ανέρχονται σε 196.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.
Από αυτά, 4.369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
196 διασωληνωμένοι
Την ίδια στιγμή, 196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.
Από αυτούς 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
14 νέοι θάνατοι
Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715 θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ηλικιακή κατανομή
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής