Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Undoing : Ένα θρίλερ πλασμένο από τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

The Undoing : Ένα θρίλερ πλασμένο από τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

Η νέα σειρά της HBO μας θυμίζει ότι οι πιο επικίνδυνες παγίδες είναι εκείνες που στήνουμε μόνοι μας

Ένας απρόσμενος φόνος, μια τέλεια ζωή που γκρεμίζεται σε μια στιγμή, και ένα μυστήριο που επιζητεί επίλυση. Ο κορμός της ιστορίας του The Undoing έχει όλα όσα ζητάμε από ένα καλό θρίλερ. Αν προσθέσουμε σε αυτό το ότι σεναριογράφος της νέα μίνι σειράς της ΗΒΟ είναι ο David E. Kelley του λατρεμένου Big Little Lies και το πρωταγωνιστικό καστ περιλαμβάνει τους συγκλονιστικούς Nicole Kidman, Hugh Grant και Donald Sutherland, ίσως δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε περισσότερο να σας πείσουμε να συντονιστείτε στις 26 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσετε την πρεμιέρα του για την Ελλάδα, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Αν θέλετε τη γνώμη μας, όμως, η σειρά έχει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: Μια από τις καλύτερες χρήσεις των ανατροπών που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Μια τέλεια ζωή καταρρέει

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Άλλωστε, τα trailer της ολοκαίνουργιας σειράς δεν μας έχουν αποκαλύψει και πολλά περισσότερα. Η Kidman και ο Grant είναι ένα (πολύ όμορφο) ζευγάρι. Επιτυχημένοι και οι δύο, εκείνη ψυχολόγος κι εκείνος ογκολόγος, μεγαλώνουν το παιδί τους μέσα σε έναν – κατά τα φαινόμενα – τέλειο γάμο.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της ηρωίδας μας, ένας βίαιος θάνατος και μια απρόσμενη εξαφάνιση, κάνουν αυτή την άψογη εικόνα να καταρρεύσει. Κάτω από την επιφάνεια του λαμπερού νεοϋορκέζικου ζευγαριού, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Και πώς γίνεται να μην υπήρξε ούτε ένα προειδοποιητικό σημάδι για όλα αυτά;

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

Αυτό που μας κάνει να ανυπομονούμε κυρίως για την προβολή της σειράς – στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω του Vodafone TV – είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τις ανατροπές. Το συχνά κακοπαθημένο αφηγηματικό «εργαλείο», έχει μεν την ικανότητα να μας κρατά σε εγρήγορση, αλλά μπορεί εύκολα να γίνει κουραστικό, να υποβαθμιστεί σε ένα φθηνό τρικ, τόσο αναμενόμενο ώστε να αδυνατεί πια να ξαφνιάσει.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Στην περίπτωση του The Undoing, τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από αυτό την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η διαρκής υπενθύμιση ότι κάναμε λάθος, ότι τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνει, δεν έρχεται «από το παράθυρο», αλλά βρίσκεται στην ίδια την καρδιά της υπόθεσης.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να φιμώνουμε τα ένστικτά μας; Γιατί αφού πάντα στο τέλος επιστρέφουμε στην πρώτη μας εντύπωση, είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που δεν της δίνουμε σημασία; Και, εντέλει, πόσα ψέματα είμαστε ικανοί να πούμε στον εαυτό μας για να αναβάλουμε – αφού ποτέ δεν γίνεται να αποτρέψουμε – την απογοήτευση και τον πόνο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει, πρώτα από όλα, η σειρά.

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρεμιέρα του The Undoing, όπως και κάθε ένα από τα επόμενα επεισόδια της σειράς, αμέσως μετά την προβολή τους στις ΗΠΑ, αποκλειστικά στο Vodafone TV, που από τον Φεβρουάριο έχει γίνει το «Σπίτι της HBO» στην Ελλάδα. Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024