Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη : Αναβιώνει στα δικαστήρια ο θάνατος της μικρής Μελίνας μετά από επέμβαση ρουτίνας

Κρήτη : Αναβιώνει στα δικαστήρια ο θάνατος της μικρής Μελίνας μετά από επέμβαση ρουτίνας

Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου όμως διεκόπη. Τότε είχαν καταθέσει οι γονείς του μικρού κοριτσιού, οι οποίοι περιέγραψαν όλα όσα έγιναν από την στιγμή που η 4χρονη Μελίνα μπήκε για χειρουργείο μέχρι και την ώρα που οι γιατροί τους είπαν πως πέθανε.

Συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Στο εδώλιο κάθεται η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου όμως διεκόπη. Τότε είχαν καταθέσει οι γονείς του μικρού κοριτσιού, οι οποίοι περιέγραψαν όλα όσα έγιναν από την στιγμή που η 4χρονη Μελίνα μπήκε για χειρουργείο μέχρι και την ώρα που οι γιατροί τους είπαν πως πέθανε.

Τι συνέβη

Ο Μανόλης Παρασκάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του από την ώρα που πήγαν με την μικρή Μελίνα στο νοσοκομείο για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Ανέφερε πως δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα ωστόσο δεν έβλεπε να βγαίνει το παιδί του έξω ενώ αντίθετα είδε πως υπήρχε αρκετή κίνηση με νοσοκόμες και γιατρούς να τρέχουν.

«Βγήκε ο χειρούργος και μας ενημέρωσε πως το παιδί προσπάθησαν να το ξυπνήσουν δύο φορές αλλά δεν μπορούσαν γιατί έκανε βρογχοσπαμό. Ρώτησα αν κινδυνεύει και όλοι με καθησύχασαν».

Παράλληλα, τόνισε πως η υπόθεση της Μελίνας ήταν ο λόγος να «αλλάξουν κάποια πράγματα στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο βρογχοσπασμός είναι κάτι σπάνιο σε παιδί «το θέμα όμως είναι πως αντιμετωπίστηκε».

Από την πλευρά της η μητέρα της Μαρίας μίλησε για όλα όσα συνέβησαν στο Βενιζέλειο αλλά και τι τους είπαν οι γιατροί.

«Οι γιατροί μας είπαν πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει το παιδί απλώς για ασφάλειά του θα μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Όταν όμως φτάσαμε στο ΠΑΓΝΗ είπαμε ότι οι γιατροί του Βενιζελείου μας ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύει με την γιατρό από το Πανεπιστημιακό να μας λέει ότι σας είπαν ψέματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων η μητέρα της Μελίνας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024