Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίπεδα

Επίπεδα

Η διαφυγή Παππά, ο Χρυσοχοϊδης και τα 12 μίλια

H διαφυγή του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Πολύ περισσότερο που είχε σχεδόν «προαναγγελθεί». Και είναι σαφείς οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα από το αν, πότε και πώς άλλαξαν οι περιοριστικοί όροι για τους υπόδικους. Το επιχείρημα «εσείς τα κάνατε χειρότερα, άρα δεν δικαιούστε να μιλάτε» έχει κουράσει και δεν πείθει κανέναν.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε λοιπόν να εστιάσει την κριτική του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε αυτό το θέμα. Να τον σφυροκοπά καθημερινά μέχρι να συλληφθεί ο Χρήστος Παππάς και να οδηγηθεί στη φυλακή. Και προφανώς θα είναι χαρούμενος τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα είναι χαρούμενη και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αλλά το κόμμα αυτό είναι τόσο εμποτισμένο με λαϊκισμό, ώστε δεν μπορεί να διαχωρίσει τη σοβαρή κριτική από τη δημαγωγία. Κι έτσι συνόδευσε την επίθεση στον Χρυσοχοΐδη για τον Παππά με διάφορες ανοησίες για τα 12 μίλια. Που επειδή, επιπλέον, τις ξεστόμισε πρώτος ο Γιάννης Ραγκούσης, προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη θυμηδία.

Προφανώς και η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Μια τέτοια κίνηση όμως αυτή την περίοδο, ακόμη και σε θεωρητικά «ανώδυνες» περιοχές όπως νοτίως της Κρήτης, θα ήταν τόσο επικίνδυνη όσο και περιττή. Επικίνδυνη, επειδή μπορεί να επισπεύσει το θερμό επεισόδιο που φέρεται να επιδιώκει ο Ερντογάν – αλλά την ευθύνη θα τη φέρει πλέον η Ελλάδα. Περιττή, επειδή δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο πέρα από το να κολακέψει τους έξαλλους που ξετρυπώνουν κάθε τόσο ανάμεσά μας πράκτορες και προδότες.

Η κυβέρνηση το ξέρει, και τα σοβαρά της στελέχη το έχουν καταστήσει σαφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει, γι’ αυτό και δεν το έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ακόμη και το ΚΙΝΑΛ το ξέρει, κάτι έχουν ακούσει στη Χαριλάου Τρικούπη για εξωτερική πολιτική, κι ας προσπαθούν κάθε τόσο να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως μπας και τσιμπήσουν καμιά ψήφο από τη δεξαμενή των μονίμως προδομένων.

Ετσι παιζόταν βέβαια πάντα το κοινοβουλευτικό παιχνίδι. Πάντα υπήρχε έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα υποκρισίας. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που φτάσαμε να ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας 12 μίλια στην Κρήτη ως απάντηση στην παραβίαση του ορίου των 12 μιλίων στα ελληνικά νησιά! Και την επομένη να τον τρολάρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, μιλώντας για «δυναμική διπλωματική πρόταση» και «πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται άραγε σήμερα το κόμμα; Πού έχει κρυφτεί εκείνος ο ανεκδιήγητος σύμβουλος που μιλούσε κάποτε για «αμόρφωτα εθνίκια»; Οι διάφοροι «προοδευτικοί γεφυροποιοί» δεν έχουν τίποτα να πουν;

Ή μήπως έχουν επενδύσει κι αυτοί τις ελπίδες τους στον Λαβρόφ και το ξανθό γένος;

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024